Κουρτς: Δεν υπάρχει 12ώρο στην Αυστρία αλλά μεγαλύτερη ευελιξία

Κουρτς: Δεν υπάρχει 12ώρο στην Αυστρία αλλά μεγαλύτερη ευελιξία
O Aυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς AP

Τη δική του εκδοχή για το νέο εργασιακό νόμο στην Αυστρία που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις έδωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς με συνέντευξή του στο ΑΠΕ. Τι είπε για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει προόδους τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί ένα δείκτη αυτής της θετικής εξέλιξης», τονίζει ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κούρτς, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. 

 Ο Αυστριακός Καγκελάριος μίλησε ακόμα και για το θέμα του 12ώρου λέγοντας ότι “συνεχίζει να υπάρχει το οκτάωρο, αλλά με μεγαλύτερη ευελιξία. Στόχος μας είναι να δώσουμε στους εργαζόμενους την ελευθερία να οργανώνουν με ευελιξία το ωράριο εργασίας τους και αυτό πάντα σύμφωνα με την εργασιακή Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Για παράδειγμα, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, θα είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι, εάν το επιθυμούν, να ρυθμίζουν (συντομεύουν) μια συνήθη (ενν. πενθήμερη) εβδομάδα 40 ωρών σε 4 ημέρες”.

Για το μεταναστευτικό ο Κουρτς υπογραμμίζει ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε μόνες τους χώρες, που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. όπως είναι η Ελλάδα» και γι΄ αυτό υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξηθεί έως το 2020 η Frontex κατά 10.000 άτομα και να της δοθεί μια νέα εντολή. Πάνω απ ‘όλα, πρέπει να καταστεί δυνατή η από κοινού με τρίτες χώρες καταπολέμηση των διακινητών. Έτσι θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τους θανάτους στη Μεσόγειο».

Τέλος, για τη συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι ” ως Αυστρία, έχουμε στείλει ένα σαφές μήνυμα υποστήριξης τόσο με την επίσκεψη του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γκέρνοτ Μπλούμελ, όσο και της δικής μου στα Σκόπια πριν από το δημοψήφισμα. Είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Διότι (σ.σ. η συμφωνία) αυτή αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα και ολόκληρη την περιοχή – και στο δρόμο για την προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ενωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα