Κουτιά μπισκότων κατά της κατασκοπείας

Closeup of young businessman text messaging with colleagues in the background
Closeup of young businessman text messaging with colleagues in the background CLOSEUP OF YOUNG BUSINESSMAN TEXT MESSAGING WITH COLLEAGUES IN THE BACKGROUND

Νέα τακτική ακολουθούν στελέχη γερμανικής εταιρείας, για να αντιμετωπίσουν τη βιομηχανική κατασκοπεία. Τοποθετούν τα κινητά τους τηλέφωνα σε κουτιά από μπισκότα

Η γερμανική χημική εταιρεία Evonik υποχρεώνει τα διευθυντικά στελέχη της να τοποθετούν τα κινητά τηλέφωνά τους μέσα σε ένα κουτί μπισκότων από λευκοσίδηρο όταν συμμετέχουν σε συσκέψεις για "ευαίσθητα" θέματα, με στόχο να μην πέσουν θύματα βιομηχανικής κατασκοπείας.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Αλεξάντρα Μπόι, επιβεβαίωσε την πληροφορία του οικονομικού περιοδικού Βιρτσαφτσβόχε εξηγώντας ότι "οι ειδικοί λένε ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν ολοένα και περισσότερο τη δυνατότητα να ακούν ακόμη και όταν είναι κλειστά".

"Το μέτρο εφαρμόζεται κυρίως όταν στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν ευαίσθητα θέματα, ιδίως σε ότι αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη", πρόσθεσε.
Η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική και λειτουργεί γιατί ο λευκοσίδηρος μπλοκάρει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, εμποδίζοντας το σήμα των τηλεφώνων.

Η Evonik είναι ένας βιομηχανικός όμιλος με κύκλο εργασιών 13 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ξεκίνησε ως εταιρεία εκμετάλλευσης ανθρακωρυχείων αλλά σήμερα ειδικεύεται στο χημικό τομέα και εδώ και μερικά χρόνια ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

SHARE:

24Media Network