Κούβα: Απεβίωσε συναγωνιστής του Φιντέλ Κάστρο

Ο πρωθυπουργός της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, διοικητής Ραούλ Κάστρο, παρακολουθούν  στρατιωτική παρέλαση που τιμά την 7η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης
Ο πρωθυπουργός της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, διοικητής Ραούλ Κάστρο, παρακολουθούν στρατιωτική παρέλαση που τιμά την 7η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης AP

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών, ο στρατηγός Εφιχένιο Αμεϊχέιρας, εκ των συναγωνιστών του Φιντέλ Κάστρο στην κουβανική επανάσταση.

Ο στρατηγός Εφιχένιο Αμεϊχέιρας, ιστορικό στέλεχος της κουβανικής επανάστασης και βετεράνος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αλγερία και την Αγκόλα, πέθανε σε ηλικία 88 ετών στην Αβάνα, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Ο Αμεϊχέιρας υπέστη σηπτικό σοκ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

ADVERTISING

Ο Εφιχένιο Αμεϊχέιρας ήταν μεταξύ εκείνων που, μαζί με τον Φιδέλ και τον Ραούλ Κάστρο, έφτασαν στην Κούβα από το Μεξικό με το σκάφος Γκράνμα το 1956. Στον ανταρτοπόλεμο στη Σιέρα Μαέστρα κέρδισε τον τίτλο του «κομαντάντε», τον ανώτερο στον επαναστατικό στρατό.

Στη συνέχεια ανέλαβε διάφορα ανώτερα αξιώματα στις ένοπλες δυνάμεις. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του στρατηγού και ο τιμητικός τίτλος του «ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κούβα, Φιντέλ Κάστρο
SHARE:

24Media Network