Κούβα: Στους 44 οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga

Κούβα: Στους 44 οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga
Έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga AP

Ακόμη ένα πτώμα ανέσυραν οι διασώστες από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Saratoga στην Αβάνα, μετά τη φονική έκρηξη. Ένας άνθρωπος παραμένει αγνοούμενος.

Το πτώμα ακόμη ενός θύματος ανασύρθηκε χθες Τετάρτη από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Saratoga της Αβάνας, που καταστράφηκε από ισχυρή έκρηξη την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές, εξέλιξη που αύξησε στους 44 νεκρούς τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων.

«Το κοινό έργο με όλες τις δυνάμεις εντάθηκε» και «μπορέσαμε να ανασύρουμε άλλο ένα θύμα», δήλωσε ο Πύραρχος Λουίς Κάρλος Γκουσμάν, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος, στη δημόσια τηλεόραση.

Στους 44 νεκρούς συγκαταλέγονται τέσσερα παιδιά και έφηβοι, μια έγκυος και 29χρονη Ισπανίδα τουρίστρια.

«Δεν απομένει πλέον παρά μόνο ένας άνθρωπος» που συνεχίζει να αγνοείται, σύμφωνα με τον Πύραρχο Γκουσμάν, που διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν ώσπου να βρεθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας, το δυστύχημα είχε επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν 54 άνθρωποι, οι 16 εκ των οποίων συνεχίζουν να βρίσκονται σε νοσοκομεία. Τέσσερις είναι ανήλικοι, η κατάσταση του ενός εξ αυτών χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Ενρίκε Καλσαδίγια, αντιπρόσωπο της τουριστικής εταιρείας Gaviota, η οποία ανήκει στον κουβανικό στρατό, όταν έγινε η έκρηξη στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκεί 51 εργαζόμενοι.

Κατά τις αρχικές εκτιμήσεις, η δομή του ξενοδοχείου επλήγη «κατά το 80%» από την έκρηξη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα