Κτηνωδία στην Αλάσκα: Πατέρας και γιος σκότωσαν αρκούδα και αρκουδάκια σε χειμερία νάρκη

Κτηνωδία στην Αλάσκα: Πατέρας και γιος σκότωσαν αρκούδα και αρκουδάκια σε χειμερία νάρκη

Το περιστατικό συνέβη στην Αλάσκα και οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η The Humane Society of the United States προκαλούν αποτροπιασμό - Πίστευαν μάλιστα ότι δεν θα τους εντοπίσουν οι Αρχές.

Σοκ προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένας πατέρας με το γιο του σκοτώνουν μια μαύρη αρκούδα και τα νεογέννητα αρκουδάκια της, που ήταν σε χειμερία νάρκη.

Στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Humane Society διακρίνονται ο ηλικίας 41 ετών Άντριου Ρένερ και ο 18χρονος γιος του Όουεν να πυροβολούν προς το φωλιά της αρκούδας κάτω από ένα δέντρο στη νήσο Έστερ της Αλάσκας στις 14 Απριλίου του περασμένου έτους. Οι δύο άνδρες πλησιάζουν με μια καραμπίνα κι ένα πιστόλι τη φωλιά και σκοτώνουν την ανυπεράσπιστη αρκούδα και τα δύο μικρά της. Στη συνέχεια τη σέρνουν έξω, και αφού πανηγυρίζουν φωτογραφίζονται με το νερό ζώο, ενώ στη συνέχεια το έγδαραν.

Τους δύο κυνηγούς έκανε “τσακωτούς” η κάμερα που είχε τοποθετηθεί προκειμένου οι επιστήμονες να παρακολουθούν τις τρεις αρκούδες στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος.

Η σφαγή, όπως γράφει ο Guardian, σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο με τις αρχές στην Αλάσκα να δίνουν το βίντεο στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Ο Άντριου Ρένερ καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση και 20.000 δολάρια πρόστιμο ενώ ο γιος του υποχρεώθηκε σε κοινωνική εργασία ενώ και για τους δύο ανακλήθηκε η άδεια του κυνηγού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα