Κύπρος: Αναστολή των εμβολιασμών με Johnson & Johnson εν αναμονή του EMA

Κύπρος: Αναστολή των εμβολιασμών με Johnson & Johnson εν αναμονή του EMA
Εμβολιασμός στην Κύπρο 2021 Petros Karadjias / Associated Press

Δεν θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διερεύνησης των περιστατικών θρομβώσεων στις ΗΠΑ. Ρεκόρ νοσηλευομένων στην Κύπρο.

Την απόφασή του να μην διαθέσει προς το παρόν το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (14/04) το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «κατόπιν σύστασης από την εταιρεία Johnson & Johnson προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρτίδα των 2.400 εμβολίων που παραλήφθηκαν από την Κύπρο σήμερα δεν θα διατεθεί προς το παρόν για εμβολιασμό στο πλαίσιο του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού.

Η σύσταση από την παρασκευάστρια εταιρεία δόθηκε προληπτικά εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διερεύνησης του ενδεχόμενου συσχέτισης των περιστατικών θρόμβωσης που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με το εμβόλιο. Παράλληλα, αναμένεται η επιστημονική γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στον όποιο γνωστοποιήθηκαν τα δεδομένα από τις ΗΠΑ.

Περισσότερα δεδομένα θα κοινοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί η εξέταση από τον αρμόδιο Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τρεις θάνατοι και 602 νέα κρούσματα – Ρεκόρ νοσηλευομένων

Τρεις θανάτους και 602 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (14/04), το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, ενώ 232 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 63 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 50.287 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 1,20%. Ο συνολικός αριθμός θανάτων είναι 277, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων 53.254.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα