Κύπρος: Νεκρή 27χρονη δεκανέας της Εθνικής Φρουράς – Ανετράπη το όχημά της εντός στρατοπέδου

Κύπρος: Νεκρή 27χρονη δεκανέας της Εθνικής Φρουράς – Ανετράπη το όχημά της εντός στρατοπέδου
facebook

Πέθανε 27χρονη δεκανέας της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου το πρωί της Πέμπτης, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε ανετράπη, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης που διεξαγόταν εντός στρατοπέδου.

Νεκρή μετά από την ανατροπή στρατιωτικού τζιπ είναι η 27χρονη δεκανέας ΣΥΟΠ Νάταλυ Νεοφύτου στην Κύπρο. Σύμφωνα με την Εθνική Φρουρά, το δυστύχημα συνέβη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης που διεξαγόταν εντός στρατοπέδου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οδήγησης, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, στις 11 το πρωί της Πέμπτης, ανετράπη το όχημα τύπου τζιπ στο οποίο επέβαινε η ΣΥΟΠ μαζί με δόκιμο έφεδρο αξιωματικό και κληρωτό οπλίτη. Η 27χρονη φαίνεται να εκσφενδονίστηκε από το τζιπ και να χτύπησε στην άσφαλτο.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο κληρωτός οπλίτης καθώς και ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο, χωρίς οποιοδήποτε σοβαρό τραυματισμό.

Για το τραγικό συμβάν και τη διακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος διατάχθηκε από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ έρευνα. Η σκηνή του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί και για τη διερεύνηση του συμβάντος έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας.

Το υπουργείο Άμυνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της ΣΥΟΠ.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έσπευσαν την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν τόσο ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς όσο και ο υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Philenews από το συμβάν προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με το πώς ένα στρατιωτικό όχημα εν ώρα εκπαίδευσης μπορεί να ανατραπεί μέσα σε στρατόπεδο, χωρίς να συγκρουστεί με άλλο όχημα. Για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο ατύχημα, εμπειρογνώμονες της Τροχαίας πήγαν χθες στο στρατόπεδο για επί τόπου εξετάσεις, ενώ θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις τόσο ο έφεδρος αξιωματικός όσο και ο στρατιώτης.

Στο μεταξύ, τη θλίψη του για τον άδικο χαμό της ΣΥΟΠ εκφράζει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σημείωσε πως είναι «τεράστια η θλίψη για το τραγικό δυστύχημα και την απώλεια της ζωής της ΣΥΟΠ Νάταλυς Νεοφύτου, εν ώρα καθήκοντος». Πρόσθεσε πως η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένειά της, η οποία ήδη βιώνει την τραγική απώλεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα