Κύπρος: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για την Αγιά Σοφιά

Κύπρος: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για την Αγιά Σοφιά
Εκκλησία eurokinissi

Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί πένθιμη κωδωνοκρουσία σε όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, στις 12:00 και για 5 λεπτά, ενόψει της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Πένθιμα θα χτυπήσουν σήμερα Παρασκευή οι καμπάνες σε όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, στην Κύπρο.

Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου αναφέρει ότι -σύμφωνα με οδηγίες του αρχιεπίσκοπου Χρυσοστόμου- σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί πένθιμη κωδωνοκρουσία σε όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, στις 12:00 και για 5 λεπτά, ενόψει της αυθαίρετης μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η Αγιά Σοφιά μετατρέπεται σήμερα επισήμως σε τζαμί, καθώς θα λάβει χώρα η πρώτη προσευχή παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επενδύει επικοινωνιακά στο γεγονός. Μουσουλμάνοι συρρέουν στο σημείο. 

Από τις 10 το πρωί της Παρασκευής, το μνημείο υποδέχεται τους πρώτους πιστούς και ήδη στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Τούρκους, κυρίως, Μουσουλμάνους που επιθυμούν να βρίσκονται στους πρώτους που θα προσευχηθούν σ’ αυτόν τον πολύ ιστορικό χώρο ο οποίος πλέον παύει να είναι, τουλάχιστον ως προς την επίσημη χρήση του, μουσείο.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα