Κυρώσεις επιβάλουν οι ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα για την κυβερνοεπίθεση στη Sony

Κυρώσεις επιβάλουν οι ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα για την κυβερνοεπίθεση στη Sony

Ο Πρόεδρος Ομπάμα ενέκρινε επιπρόσθετες κυρώσεις σε οργανισμούς και αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας με αφορμή την υπόθεση της κυβερνοεπίθεσης στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε σήμερα την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, σε αντίποινα για την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε πρόσφατα η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony, για την οποία οι αμερικανικές αρχές θεωρούν υπεύθυνη την Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις επιβάλλονται σε τρεις οργανισμούς και σε δέκα αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, ορισμένοι εκ των οποίων εργάζονται στο Ιράν, τη Συρία, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Ναμίμπια.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν διέρρευσαν πληροφορίες και ολόκληρες ταινίες της εταιρίας στο διαδίκτυο, ενέργεια που συνδέθηκε με το φιλμ "The Interview" στο οποίο υπάρχει σκηνή που δείχνει το θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και το οποίο φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα την Πιονγκγιάνγκ. Η υπόθεση έφερε την απόσυρση της ταινίας από τους κινηματογράφους και πολλές διαφωνίες για τους χειρισμούς των ΗΠΑ, εντός και εκτός της χώρας. Τελικά βέβαια η ταινία προβλήθηκε στις ΗΠΑ, ως δείγμα πως η χώρα δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς της Βόρειας Κορέας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί τι σχέση έχουν οι τρεις οργανισμοί —στους οποίους είχαν ήδη επιβληθεί κυρώσεις με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας— με την επίθεση στη Sony.

Οι δέκα κατονομαζόμενοι αξιωματούχοι δεν είναι υψηλόβαθμοι, όμως συνδέονται με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ από τη δεκαετία του 1950. Τα μέτρα αυτά ενισχύθηκαν πρόσφατα, μετά τις τρεις πυρηνικές δοκιμές στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Σκανδαλώδη" χαρακτηρίζει την ταινία "The Interview" η Μόσχα

Επίθεση Β. Κορέας σε ΗΠΑ για το ίντερνετ. "Πίθηκος σε τροπικό δάσος ο Ομπάμα"

SHARE:

24Media Network