Λαβρόφ: “Οι ΗΠΑ να απομακρύνουν τα πυρηνικά τους όπλα από την Ευρώπη”

Λαβρόφ: “Οι ΗΠΑ να απομακρύνουν τα πυρηνικά τους όπλα από την Ευρώπη”
Σεργκέι Λαβρόφ AP

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρουσία πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Αποχώρηση διπλωματών κατά τη διάρκεια της δήλωσής του.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης για τον Αφοπλισμό που λαμβάνει χώρα στη Γενεύη ανέφερε “Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη πίσω στις ΗΠΑ” σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters. “Δεν θα επιτρέψουμε στην Ουκρανία να έχει πυρηνικά όπλα” τόνισε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το Κίεβο επιζητεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κάνοντας λόγο για έναν πραγματικό κίνδυνο που πρέπει να αποτραπεί.

«Η Ουκρανία διαθέτει ακόμη σοβιετικές τεχνολογίες και μέσα για να αποκτήσει τέτοιου είδους όπλα», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε σε αυτό τον πραγματικό κίνδυνο».

Πρόσθεσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για κοινή συνεργασία με τις ΗΠΑ για τη στρατηγική σταθερότητα.

Η επίθεση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι

Η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία έως ότου πετύχει τους στόχους της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Σόιγκου δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της Μόσχας είναι να προστατευθεί από τις απειλές που δημιουργούνται από τη Δύση και είπε ότι η Ρωσία δεν καταλαμβάνει ουκρανικό έδαφος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν καθοριστεί», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα