Λευκορωσία: Σύλληψη δημοσιογράφων που κάλυπταν τις διαδηλώσεις

Λευκορωσία: Σύλληψη δημοσιογράφων που κάλυπταν τις διαδηλώσεις
AP Photo

Στη σύλληψη πολλών δημοσιογράφων προχώρησαν οι αρχές στο Μινσκ. Οδηγήθηκαν για ταυτοποίηση παρά το γεγονός ότι έφεραν διαπιστεύσεις.

Αρκετούς δημοσιογράφους που κάλυπταν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μινσκ συνέλαβε την Τρίτη η αστυνομία.

Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι παρότι είχαν την κάρτα διαπίστευσης και φορούσαν γιλέκα με την ένδειξη “Τύπος” συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για έλεγχο ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με την Ένωση Δημοσιογράφων της Λευκορωσίας, συνελήφθησαν οκτώ δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων της Λευκορωσίας BelaPan, δύο δημοσιογράφοι του ιστότοπου tut.by και Ria Novosti και τρεις δημοσιογράφοι της λευκορωσικής εφημερίδας “Komsomolskaya Pravda”.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάβελ Λατούσκο που είναι μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Πολιτισμού κατήγγειλε ότι παρακολουθείται συνεχώς από δύο άτομα.

Σήμερα ο Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι αξιωματούχοι που εντάχθηκαν στο Συντονιστικό συμβούλιο της αντιπολίτευσης θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη.

Ο ίδιος ο Πάβελ Λαρτούσκο ο οποίος είχε διατελέσει και διευθυντής του θεάτρου Γιάνακα Κουπαλά, δεν είχε αποκλείσει παλαιότερα το ενδεχόμενο της σύλληψής του, παρότι δήλωσε ότι “δεν παραβίασε την ισχύουσα νομοθεσία της Λευκορωσίας” και δεν φοβάται την ποινική δίωξη εναντίον του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα