Λεμπρόν Τζέιμς: Τι περιουσία έχει ο Βασιλιάς του NBA

Λεμπρόν Τζέιμς: Τι περιουσία έχει ο Βασιλιάς του NBA
Ο Λεμπρόν Τζέιμς AP

Τέσσερις φορές MVP του NBA, τέσσερις ακόμη MVP των τελικών, δύο χρυσά Ολυμπιακά Μετάλλια και ατελείωτα εκατομμύρια στα χέρια του νέου Μίδα του παγκόσμιου μπάσκετ.

Οι Λέικερς είναι και πάλι πρωταθλητές ΝΒΑ και ο Λεμπρόν Τζέιμς φόρεσε το τέταρτο “δαχτυλίδι” του, με τρίτη διαφορετική ομάδα. Πέραν από νέος Βασιλιάς του παγκόσμιου μπάσκετ, ο 36χρονος πλέον Λεμπρόν είναι και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, χτίζοντας το δικό του “αύριο” μετά το τέλος της καριέρας του.

Το 2018 υπέγραψε με τους “λιμνάνθρωπους” συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια, έναντι 153 εκ. δολαρίων. Έχει τη δική του εταιρεία παραγωγής (SpringHill Entertainment) καθώς και εταιρεία media (Uninterrupted). To 2018 δημιούργησε τον όμιλο Ladder, μαζί με τους Cindy Crawford, Arnold Schwarzenegger και Lindsey Vonn, μια εταιρεία υγείας και ευεξίας.

Παράλληλα, έχει συνεργατικά 14 καταστήματα της Blaze Pizza στο Σικάγο και άλλα 7 στη Φλόριντα. Είναι επίσης μέτοχος στην Beats Electronics και τη Λίβερπουλ (κατέχει το 2% των μετοχών της ομάδας), ενώ διατηρεί σειρά με δικά του παπούτσια στη Nike. Επίσης, έχει δημιουργήσει το “LeBron James Family Foundation”, έναν οργανισμό που έχει σαν στόχο να στέλνει παιδιά απόρων οικογενειών στο σχολείο. Ο οργανισμός άνοιξε επίσης το 2018 και ο ίδιος έχει δηλώσει πως θα διαθέσει 42 εκ. δολάρια συνολικά για τη λειτουργία του.

Υπολογίζεται πως από το πρόγραμμα αυτό έχουν ωφεληθεί περίπου 1.000 παιδιά.

Στις 6 Απριλίου του τρέχοντος έτους το Forbes εκτιμούσε τα χρήματα που έχει βγάλει μόνο φέτος στα 88,2 εκ. δολάρια, ωστόσο η αξία του δικτύου επιχειρήσεών του εκτιμάται συνολικά στα 480 εκ. δολάρια. Συγκριτικά λίγα βέβαια σε σχέση με το 1,2 δις που αξίζουν τα περιουσιακά στοιχεία του Michael Jordan. Σημειώνεται πως λόγω της πανδημίας, οι ομάδες μείωσαν φέτος τους μισθούς των παικτών κατά 25%, μέχρι 40% ανάλογα με την εκάστοτε απόφαση των διοικήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, πως το μερίδιο που αγόρασε από τη Λίβερπουλ κόστιζε 6,5 εκατομμύρια δολάρια, και πλέον το 2% των μετοχών που κατέχει κοστίζει 32 εκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία με τη Nike

Η εταιρεία υπέγραψε μαζί του μια συμφωνία επτά ετών, 93 εκατομμυρίων δολαρίων με το που τελείωσε το Κολέγιο, και τον Δεκέμβριο του 2015 τον “δέσμευσε” σε μια ισόβια συμφωνία που θα υπερβαίνει κατά πολύ την απλή προώθηση υποδημάτων, και αναμένεται να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όπως έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος των οικονομικών του δραστηριοτήτων, Maverick Carter. Ο Τζέιμς θα διαφημίζει τα είδη της εταιρείας, ακόμη και όταν σταματήσει τη δράση του στα γήπεδα.

Από τα παπούτσια και μόνο, κερδίζει κατά μέσο όρο 32 εκ. δολάρια το έτος.

Σύμφωνα με το spotrac.com, από το μπάσκετ έχει κερδίσει 345 εκ. δολάρια, όντας ο έκτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία. Μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, το ποσό αυτό αναμένεται να ανέλθει στα 387 εκ. δολάρια.

 

Από τα κέρδη του εκτός παρκέ, κερδίζει κατά μέσο όρο 55 εκ. δολάρια το χρόνο, όντας δεύτερος πίσω από τον Cristiano Ronaldo.

ΛεΜπρόν Τζέιμς κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο AP

Είναι δεδομένο πως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η περιουσία του αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια, ενώ σημειώνεται πως ξεκινά και καριέρα στο Χόλιγουντ με το Space Jam 2. Ο ίδιος δήλωνε το 2014 πως ένας από τους στόχους της καριέρας του είναι να ξεπεράσει το 1 δις από τις επιχειρήσεις του, και όπως φαίνεται, οδεύει σε καλό δρόμο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα