Λευκορωσία: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο Προτασέβιτς και η σύντροφός του

Λευκορωσία: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο Προτασέβιτς και η σύντροφός του
H αστυνομία συλλαμβάνει τον Προτασέβιτς, στο Μινσκ, το Μάρτιο του 2017 σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. @2021 AP Photo/Sergei Grits

Ο αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε από εγκαταστάσεις κράτησης σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Μινσκ, όπως και η σύντροφός του, Σαπέγκα.

Οι αρχές της Λευκορωσίας έθεσαν σε κατ’οίκον περιορισμό τον αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο Ρομάν Προτασέβιτς, όπως και την σύντροφό του την Ρωσίδα πολίτη Σοφία Σαπέγκα, μετέδωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Ο Προτασέβιτς και η Σαπέγκα είχαν συλληφθεί στις 23 Μαΐου αφότου οι λευκορωσικές αρχές εξανάγκασαν σε προσγείωση στο Μινσκ αεροπλάνο της Ryanair.

Ο αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε από εγκαταστάσεις κράτησης σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Μινσκ, όπως και η Σαπέγκα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του Ντμίτρι Προτασέβιτς στο BBC, ο οποίος σημείωσε ότι οι λευκορωσικές αρχές δεν παρέχουν προς το παρόν καμία ενημέρωση στην οικογένεια.

H Σοφία Σαπέγκα είναι η σύντροφος του Ρομάν Προτασέβιτς που κατά τον δικτάτορα της Λευκορωσίας, είναι 'εχθρός του έθνους. Μαζί με τον δημοσιογράφο συνελήφθη και κρατείται και η 23χρονη. Twitter

Ο πατριός της Σαπέγκα, ο Σεργκέι Ντούντιτς, δήλωσε παράλληλα στο BBC ότι η κίνηση αυτή αιφνιδίασε τους γονείς της και ότι τώρα βρίσκεται μόνη της σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Μινσκ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει την είδηση αυτή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα