Ο Πούτιν υποδέχεται και στηρίζει τον Λουκασένκο

Ο Πούτιν υποδέχεται και στηρίζει τον Λουκασένκο
Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο AP

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο βρίσκει στη δίνη του κυκλώνα με όλα όσα συμβαίνουν στην Λευκορωσία και σπεύδει να συναντήσει στη Μαύρη Θάλασσα τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο θα επισκεφθεί τη Ρωσία την προσεχή Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην πόλη Σότσι της Μαύρης Θάλασσας και να συζητήσουν θέματα ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και θέματα στρατηγικής συνεργασίας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πούτιν και Λουκασένκο κατά την συνάντησή τους σχεδιάζουν να συζητήσουν τις προοπτικές προώθησης της διαδικασίας ολοκλήρωσης στο πλαίσιο του Ενωσιακού κράτους και την υλοποίηση μεγάλων κοινών έργων, αναφέρει το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πρόκειται για επίσκεψη εργασίας και δεν προγραμματίζεται να υπογραφούν οιεσδήποτε συμφωνίες. Ολα αυτά την ώρα που ο Λουκασένκο βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του και ενώ οι ειδήσεις για συλλήψεις-απαγωγές μελών της αντιπολίτευσης πληθαίνουν.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας των συνομιλιών που θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα