Λίβανος: Μία σύλληψη για τη δολοφονία της διπλωματικής υπαλλήλου

Λίβανος: Μία σύλληψη για τη δολοφονία της διπλωματικής υπαλλήλου

Η 30χρονη βρέθηκε νεκρή κοντά σε αυτοκινητόδρομο της Βηρυτού

Στην σύλληψη ενός άνδρα για τον θάνατο της νεαρής υπαλλήλου της βρετανικής πρεσβείας στην Βηρυτό προχώρησε η αστυνομία του Λιβάνου.

Η 30χρονη Ρεβέκα Ντάικς βρέθηκε νεκρή το Σάββατο στο πλάι αυτοκινητοδρόμου στον Λίβανο, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν στραγγαλισμό, ενώ υπήρξαν ερωτήματα σχετικά με το εάν είχε πέσει θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο BBC, βασικός ύποπτος είναι ένας οδηγός ταξί.

Η οικογένεια της νεαρής σε δήλωσή της ανέφερε: “Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια της αγαπημένης μας Ρεβέκα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταλάβουμε τι συνέβη. Ζητάμε από τα Μέσα να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μας”.

Η Ντάικς, εργαζόταν στην βρετανική πρεσβεία ως υπεύθυνη προγράμματος και πολιτικής για το υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης, από τον Ιανουάριο του 2017.

Την Παρασκευή φέρεται να είχε παραβρεθεί σε πάρτυ συναδέλφου της στην συνοικία Γκεμαϋζέ της Βηρυττού και κατά πάσα πιθανότητα απήχθει φεύγοντας από το μπαρ, γύρω στα μεσάνυχτα.

Μία δεύτερη νεκροτομή πρόκειται να πραγματοποιηθεί αργότερα.

Σύμφωνα με τον βρετανό πρεσβευτή στον Λίβανο, Hugo Shorter, όλη η πρεσβεία είναι “βαθια σοκαρισμένη” και “θλιμμένη” από το γεγονός.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι είναι σε επικοινωνία με τι λιβανικές αρχές σχετικά με το ζήτημα.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα