Λιβύη: 187 οι νεκροί, πάνω από 1.000 οι τραυματίες στις συγκρούσεις έξω από την Τρίπολη

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ASSOCIATED PRESS

Στην πέμπτη εβδομάδα της η επίθεση που έχει εξαπολύσει ο στρατάρχης Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, για να θέσει υπό τον έλεγχό του την πρωτεύουσα της χώρας.

Από τις πρόσφατες συγκρούσεις στην Τρίπολη της Λιβύης έχουν σκοτωθεί 187 άνθρωποι ενώ άλλοι 1.157 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου το υπουργείο Υγείας της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ορισμένοι από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στην Τυνησία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ουκρανία, ανέφερε ο Τάρεκ αλ Χαμσίρι, ο επικεφαλής των ιατρικών μονάδων εκστρατείας των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, για να θέσει υπό τον έλεγχό του την πρωτεύουσα, έχει μπει στην πέμπτη εβδομάδα της.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας αναγνώρισε ως "μάρτυρες" τους 710 μαχητές που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο του 2014, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την εύνοια των δυνάμεων της γειτονικής πόλης Ζιντάν, στη μάχη εναντίον του Χάφταρ, όπως ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιβύη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λιβύη: Απήχθησαν δημοσιογράφοι κοντά στην Τρίπολη

Λιβύη: Εκτός ελέγχου ο πόλεμος - Ρουκέτες πλήττουν την Τρίπολη, φυγαδεύουν πρόσφυγες

Λιβύη: Στους 56 νεκροί από το λουτρό αίματος - Τι ανακοίνωσε ο ΟΗΕ

SHARE:

24Media Network