Λιβύη: Απήχθησαν δημοσιογράφοι κοντά στην Τρίπολη

Συγκρούσεις στην Τρίπολη τον Μάρτιο του 2014
Συγκρούσεις στην Τρίπολη τον Μάρτιο του 2014 AP

Οι δύο δημοσιογράφοι ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού της Λιβύης, απήχθησαν από ένοπλη ομάδα ενώ κάλυπταν τις συγκρούσεις στην περιοχή.

Δύο Λίβυοι δημοσιογράφοι, που εργάζονται σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, απήχθησαν την Πέμπτη από μια ένοπλη ομάδα κοντά στην Τρίπολη, ενώ κάλυπταν τις συγκρούσεις στην περιοχή, και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Το τηλεοπτικό κανάλι Libya al-Ahrar εξέφρασε τη "βαθύτατη ανησυχία" του για την "εξαφάνιση' του Μοχάμαντ αλ Γκουρτζ και του Μοχάμαντ αλ Σιμπάνι με τους οποίους χάθηκε κάθε επαφή το απόγευμα της Πέμπτης.

Στα νότια προάστια και τα περίχωρα της Τρίπολης διεξάγονται σφοδρές μάχες από τις 4 Απριλίου, όταν ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του εναντίον της κυβέρνησης ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης. Το κανάλι, που τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υποστηρίζει ότι οι δύο δημοσιογράφοι αιχμαλωτίστηκαν από άνδρες πιστούς "στις δυνάμεις του αλ Καράμα", όπως αποκαλείται η επιχείρηση του Χάφταρ και "οδηγήθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία".

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, οι δύο δημοσιογράφοι αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις Αλ Κανιάτ, που συνεργάζονται με τον στρατό του Χάφταρ, στην περιοχή Ασαϊντία, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Τρίπολης. Πιθανολογείται ότι κρατούνται στην πόλη Ταρχούνα, όπου έχει το αρχηγείο του ο Χάφταρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιβύη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνομιλία Πούτιν - Ερντογάν για τη Λιβύη

Λιβύη: Εκτός ελέγχου ο πόλεμος - Ρουκέτες πλήττουν την Τρίπολη, φυγαδεύουν πρόσφυγες

Λιβύη: Στους 56 νεκροί από το λουτρό αίματος - Τι ανακοίνωσε ο ΟΗΕ

SHARE:

24Media Network