Λιβύη: Πανηγυρισμοί στην Τρίπολη για την ήττα του Χάφταρ

Λιβύη: Πανηγυρισμοί στην Τρίπολη για την ήττα του Χάφταρ
Άρματα στη Λιβύη AP

Οι οπαδοί της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας έσπευσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων και την ήττα του Χαλίφα Χάφταρ.

Δεν έλειψαν οι πανηγυρισμοί στην Τρίπολη την Πέμπτη για τη νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων επί αυτών του στρατάρχη Χάφταρ.

Εκατοντάδες οπαδοί της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (η οποία αναγνωρίζεται ως νόμιμη από τον ΟΗΕ) ξεχύθηκαν στους δρόμους της λιβυκής πρωτεύουσας και φώναζαν συνθήματα εναντίον του στρατάρχη και των δυνάμεών του που πολιορκούσαν την Τρίπολη από τον Απρίλιο του 2019.

Η ήττα του Χάφταρ σφραγίστηκε την Πέμπτη το πρωί ημέρα κατά την οποία ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Αλ Σάρατζ συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα.

Ο τελευταίος έχει ενισχύσει τις κυβερνητικές δυνάμεις με πολεμικό υλικό και Σύρους μισθοφόρους. Ολα αυτά εν αναμονή των νέων πρωτοβουλιών που θα πάρει ο διεθνής παράγοντας, μέσω του ΟΗΕ, για την οριστική ειρήνευση στη Λιβύη μετά από εννιά χρόνια αδελφοκτόνου πολέμου.

Είναι σαφές πάντως ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο θα καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σαφώς ενισχύμενο ως προς τη διαπραγμαευτική του ισχύ.

Πλάνα από την Τρίπολη την Πέμπτη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα