Μακάβριο: “Δρόμος από οστά” ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία

Μακάβριο: “Δρόμος από οστά” ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία
Εικόνα από την μακάβρια ανακάλυψη στη Σιβηρία Russian interior ministry

Ένα κρανίο και απομεινάρια τουλάχιστον τριών ανθρώπων βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών σε παγωμένο αυτοκινητόδρομο στη Σιβηρία.

Μια μακάβρια ανακάλυψη έγινε στη Σιβηρία, καθώς ένας “δρόμος από οστά” ήρθε στο φως. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσουν πώς ένα ανθρώπινο κρανίο και άλλα απομεινάρια βρέθηκαν σε έναν παγωμένο αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ιρκούτσκ.

Τα απομεινάρια, που μπορεί να είναι 100 ετών, ήταν στην άμμο που απλώθηκε σε έναν τοπικό δρόμο για να βελτιώσει την πρόσφυση στον πάγο. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακαλυφθεί τα οστά τουλάχιστον τριών ανθρώπων, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης Κιρένσκ στη ρωσική κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να χρονολογούνται από τον εμφύλιο πόλεμο της Ρωσίας την περίοδο 1917-1922.

Φωτογραφίες από τα κατεψυγμένα απομεινάρια δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους ντόπιους να διαφωνούν για το αν τα οστά προέρχονται από ένα κοντινό νεκροταφείο ή από μια χαράδρα που φημολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε ως μαζικός τάφος.

“Άμμος με κρανία και οστά έχει απλωθεί στους δρόμους στο Κιρένσκ”, έγραψε τοπικός βουλευτής στο Facebook.

“Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στην κοινότητα πήραν άμμο από έδαφος κοντά σε νεκροταφείο. Δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο τερατώδες είναι” έγραψε, τονίζοντας ότι ελπίζει σε τιμωρία των υπευθύνων.

Κατά τη διάρκεια των κατασκευών και των οδικών έργων στη Ρωσία ανακαλύπτονται περιστασιακά ανθρώπινα απομεινάρια, κυρίως κοντά σε περιοχές μάχης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου στα δυτικά της χώρας. Απομεινάρια τουλάχιστον 10 ατόμων που εκτιμάται ότι ήταν στρατιώτες του Ερυθρού Στρατού, ανακαλύφθηκαν το 2014 κατά την κατασκευή τοπικής οδού στην περιοχή του Κουρσκ. Το 2018, οικοδόμοι στη γειτονική Λετονία ανακάλυψαν ανθρώπινα απομεινάρια που οδήγησαν στην ανακάλυψη περίπου 150 σωμάτων.

Η ανακάλυψη στη Σιβηρία συγκρίνεται με τον περίφημο αυτοκινητόδρομο Kolyma , έναν δρόμο 1.250 μιλίων από το Γιακούτσκ προς το Μαγκαντάν, που χτίστηκε την περίοδο του Στάλιν από εργάτες από τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ. Ο αυτοκινητόδρομος ονομάζεται “δρόμος των οστών” λόγω των σχεδόν 250.000 ζωών που χάθηκαν κατά την κατασκευή του.

Τα οστά που ανακαλύφθηκαν στο Κιρένσκ έχουν συλλεχθεί και οι εργασίες στο δρόμο έχουν σταματήσει, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Οι ερευνητές ερευνούν έναν τοπικό εργολάβο που είναι ύποπτος ότι συλλέγει άμμο από περιοχή κοντά σε ένα νεκροταφείο και δεν την ελέγχει πριν την χρησιμοποιήσει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα