Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Αναζητούνται δράστης και κίνητρα

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Αναζητούνται δράστης και κίνητρα

Δε υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για τα κίνητρα, αλλά και την ταυτότητα του δράστη, που άφησε στο σημείο του εγκλήματος το όπλο της επίθεσης. Οι αρχές δίνουν την πλήρη λίστα των νεκρών στο κλαμπ της Μπεσίκτας

Ο ένοπλος που επιτέθηκε κατά του κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, άφησε το όπλο του στο σημείο της επίθεσης, πριν διαφύγει σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο ίδιος, επιβεβαίωσε επίσης, ότι ο ένοπλος δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές.

Μερικές λεπτομέρειες έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές, ενώ οι αρχές εργάζονται προς την κατεύθυνση συγκεκριμένου αποτελέσματος

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε πως οι τουρκικές αρχές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με την ένοπλη επίθεση σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τη ζωή 39 ανθρώπων, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση. “Μερικές λεπτομέρειες έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές, ενώ οι αρχές εργάζονται προς την κατεύθυνση συγκεκριμένου αποτελέσματος”, απάντησε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μπορεί να είναι πίσω από την επίθεση.

“Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας θα μοιραστούν τις πληροφορίες, καθώς αυτές γίνονται γνωστές από την έρευνα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αυτοί είναι οι νεκροί της επίθεσης

Ξένοι υπήκοοι, τουλάχιστον 15, ανάμεσά τους Άραβες και Ισραηλινοί, βρίσκονται μεταξύ των 39 νεκρών της επίθεσης.

Τρεις Ιορδανοί πολίτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της χώρας.

Δύο Τυνήσιοι επίσης βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία και τη γυναίκα του, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Τυνησίας. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε από την πλευρά του το θάνατο μιας γυναίκας με διπλή υπηκοότητα – γαλλικής και τυνησιακής – χωρίς να αποσαφηνίζεται αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Αρκετοί Σαουδάραβες είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός των θυμάτων. Η εφημερίδα Asharq Al-Awsat κάνει λόγο για πέντε νεκρούς υπηκόους Σαουδικής Αραβίας και έντεκα τραυματίες.

– Ένας υπήκοος Λιβύης επίσης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην επίθεση σύμφωνα με το λιβυκό ΥΠΕΞ.

– Μαροκινοί και Λιβανέζοι υπήκοοι βρίσκονται επίσης ανάμεσα στα θύματα σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο απολογισμό. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Λιβάνου LBCI μετέδωσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μια Λιβανέζα τραυματισμένη σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου.

– Μια Ισραηλινή γυναίκα επίσης σκοτώθηκε και ακόμη μία τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

Δύο Ινδοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter της υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Σούσμα Σβαράτζ.

– Ένας άνδρας με βελγική και τουρκική υπηκοότητα επίσης είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα