Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας στο Ατατούρκ

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας στο Ατατούρκ

Στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα γύρω από τη χτεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σκοτώθηκαν 41 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 239.

Παρότι η τρομοκρατική ενέργεια αποδίδεται στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», πράγμα που έκανε και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ωστόσο προς το παρόν γίνεται λόγος μόνο για ενδείξεις.

Ως προς τον αριθμό των δραστών, η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο για τρία άτομα. Σύμφωνα εξ άλλου με δημοσιογραφικές πληροφορίες την επίθεση πραγματοποίησαν τρία άτομα. Ο πρώτος πυροβόλησε εναντίον του πλήθους έξω από το κτίριο των διεθνών πτήσεων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Ο δράστης τραυματίστηκε και στη συνέχεια έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό των εκρηκτικών που είχε πάνω του. Στο μεταξύ οι άλλοι δύο δράστες κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, όπου και αυτοί πυροβόλησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν την έκρηξη του υλικού που είχαν πάνω τους.

Η εκδοχή αυτή που δημοσιεύεται σήμερα σε κάποιες εφημερίδες και αναπαράγεται από τα κανάλια και τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνουν τη δήλωση που είχε κάνει χτες τη νύχτα ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης περί τριών δραστών.

Το κύριο ερώτημα που διατυπώνεται σχετίζεται με τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Κι αυτό τη στιγμή που από χτες το πρωί ήταν δεδομένη η αμερικανική προειδοποίηση για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία.

Από χτες το βράδυ παρατηρούνται στην Τουρκία προβλήματα στην πρόσβαση σε κοινωνικά μέσα όπως facebook, twitter και youtube. Η κρατική Υπηρεσία Πληροφορικής και Επικοινωνίας που είναι αρμόδια για θέματα Διαδικτύου σε σημερινή της ανακοίνωση υπενθύμισε την απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών που επιβλήθηκε χτες το βράδυ. Επεσήμανε μάλιστα ότι θα ακολουθηθεί νόμιμη διαδικασία εναντίον όσων αναρτούν στο Διαδίκτυο εικόνες από τις χτεσινές επιθέσεις, πράγμα που «εξυπηρετεί τους σκοπούς της τρομοκρατίας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Τρεις οι βομβιστές αυτοκτονίας. Στους 41 οι νεκροί

Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Κανονικά οι πτήσεις της Aegean προς Κωνσταντινούπολη

SHARE:

24Media Network