Μακελειό στο Τενεσί: Η μητέρα της δράστριας καταδίκαζε τους πυροβολισμούς στα σχολεία – Τα πρώτα λόγια της

Μακελειό στο Τενεσί: Η μητέρα της δράστριας καταδίκαζε τους πυροβολισμούς στα σχολεία – Τα πρώτα λόγια της
Αιματοκύλισμα σε σχολείο των ΗΠΑ AP Photo/John Bazemore

Σε πρόσφατες αναρτήσεις της, η μητέρα της 28χρονης δράστριας του μακελειού σε σχολείο του Τενεσί καταδίκαζε τα περιστατικά πυροβολισμών στις ΗΠΑ. Οι πρώτες δηλώσεις της μετά το αιματοκύλισμα.

Συγκλονίζουν οι πρώτες δηλώσεις της μητέρας της 28χρονης δράστριας της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα (27/03) μέσα σε πρωτοβάθμιο ιδιωτικό σχολείο στη Νάσβιλ, στην πολιτεία Τενεσί του αμερικανικού Νότου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία παιδιά και τρεις ενήλικες.

Μιλώντας στο ABC News, η Norma Hale δήλωσε ότι τη δεδομένη στιγμή εκείνη και η οικογένειά της βιώνουν μεγάλες δυσκολίες.

“Είναι πολύ, πολύ δύσκολη αυτή η στιγμή. Νομίζω ότι έχασα την κόρη μου σήμερα”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ζήτησε να τηρηθεί το απόρρητο, καθώς η οικογένειά της παλεύει να αντιμετωπίσει το μέγεθος των πράξεων της κόρης της.

Τραγική ειρωνεία ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι η μητέρα της 28χρονης Όντρεϊ Χέιλ, σε πρόσφατες αναρτήσεις της καταδίκαζε τα περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη DailyMail, στις 21 Φεβρουαρίου του 2018, η Norma Hale δημοσίευσε στο προφίλ της μια αίτηση για να καταστούν παράνομοι οι γεμιστήρες όπλων μεγάλης χωρητικότητας ως απάντηση στο μακελειό στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook το 2012.

Και στις 8 Μαρτίου 2018, δημοσίευσε ανάρτηση για να κρατήσει τα όπλα έξω από τα σχολεία με τη λεζάντα: “Τόσο σημαντικό!”.

ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή και τους πυροβολισμούς της 28χρονης στο σχολείο

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες κυκλώματος, στο οποίο φαίνεται η 28χρονη να φτάνει με το αυτοκίνητό της στο μικρό ιδιωτικό χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας του Τενεσί “The Covenant School”, οπλισμένη με δυο τουφέκια εφόδου και πιστόλι, να πυροβολεί τη γυάλινη πόρτα και να εισβάλλει στους διαδρόμους του σχολείου.

Στη συνέχεια η ίδια κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο είχε φοιτήσει, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρία ενήλικα πρόσωπα, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών.

Το όνομα του ενός από τα ενήλικα θύματα, της Κάθριν Κουνς, αντιστοιχεί σε αυτό της διευθύντριας του σχολείου, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα επιτόπου εξουδετέρωσαν την ένοπλη με τον θάνατό της να υπολογίζεται ένα τέταρτο αφότου έγινε η πρώτη κλήση στην αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Ντον Άαρον.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μια από τις εκπαιδευτικούς μπόρεσε να τηλεφωνήσει στην κόρη της. «Μου είπε πως είχαν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπα και ακούγονταν πυροβολισμοί παντού», αφηγήθηκε η Έιβερι Μίρικ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WSMV4, ο οποίος ανήκει στο εθνικό δίκτυο του NBC.

Παρότι δήλωσε ανακουφισμένη που η μητέρα της επέζησε, η κυρία Μίρικ πρόσθεσε πως «πονάει για τους άλλους» που δεν δέχθηκαν κανένα τηλεφώνημα, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα