Μακρόν για “κίτρινα γιλέκα”: Αυτοί που θέλουν χάος και βία θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη

Μακρόν για “κίτρινα γιλέκα”: Αυτοί που θέλουν χάος και βία θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη
Εμανουέλ Μακρόν AP

Την ώρα που το Παρίσι φλέγεται μετά τις διαδηλώσεις των "κίτρινων γιλέκων", ο Γάλλος πρόεδρος διαμηνύει από την Αργεντινή ότι σέβεται μεν τις διαμαρτυρίες και τις αντίθετες απόψεις, αλλά δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση τη βία

Με μία σειρά από αναρτήσεις στο Twitter, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται στην Αργεντινή για τη Σύνοδο της G20, τοποθετήθηκε για το σκηνικό εμπόλεμης ζώνης που στήθηκε σήμερα στο Παρίσι, μετά τις διαδηλώσεις του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων“.

Αφού τόνισε ότι σέβεται τις διαμαρτυρίες και τις αντίθετες απόψεις προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι για τα έκτροπα θα αναγνωριστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Κατηγόρησε τους “ένοχους της βίας” ότι δεν επιθυμούν καμία αλλαγή και βελτίωση και ότι το μόνο που επιθυμούν είναι το χάος. “Προδίδουν όλα αυτά που προσποιούνται ότι υπηρετούν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγγειλε την έκτακτη σύσκεψη ενός μίνι υπουργικού συμβουλίου αμέσως μετά την επιστροφή του στο Παρίσι, την Κυριακή. “Όσα συνέβησαν στο Παρίσι δεν έχουν τίποτα να κάνουν με μία ειρηνική διαμαρτυρία” επισημαίνει σε άλλο tweet του.

Τονίζει τέλος ότι για κανένα λόγο δεν δικαιολογούνται οι επιθέσεις στα όργανα της τάξης, οι καταστροφές επιχειρήσεις, δημοσίων κτιρίων και ιδιωτικής περιουσίας, ούτε και οι επιθέσεις στους δημοσιογράφους.

Οι σημερινές διαδηλώσεις εξελίχθηκαν γρήγορα στα πιο βίαια επεισόδια των τελευταίων ετών στο Παρίσι, με περισσότερες από 200 συλλήψεις και σχεδόν 100 τραυματίες, ενώ διαδηλωτές άναψαν φωτιά, μεταξύ άλλων, ακόμη και κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου.




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα