Μακρόν: Γίνονται κινήσεις για τον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας

Μακρόν: Γίνονται κινήσεις για τον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας
Ο Εμμανουέλ Μακρόν AP

Τι δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος για την συνολική διαχείριση της πανδημίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αλλαγή σκυτάλης στις ΗΠΑ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ευρώπη συνολικά κινείται προς την κατεύθυνση καλύτερων ελέγχων για τον περιορισμό της πανδημίας της COVID-19.

«Παντού στην Ευρώπη, κινούμαστε τις ερχόμενες εβδομάδες ούτως ώστε να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας στον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας», δήλωσε ο Μακρόν στην επενδυτική διάσκεψη “Choose France”.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση του Μακρόν εξετάζει αυτή τη στιγμή εάν θα επιβάλει ένα τρίτο, πανεθνικό lockdown στη Γαλλία για να ανακόψει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού, με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι η Ευρώπη αντέδρασε σε ταχείς ρυθμούς στην κρίση της COVID-19, κάτι που έδειξε επίσης ότι χρειάζεται να είναι περισσότερο κυρίαρχη και αυτόνομη σε τομείς όπως η υγειονομική φροντίδα, η ενέργεια ή η τεχνολογία.

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης στη διάσκεψη μέσω βιντεοσύνδεσης ότι η αλλαγή κυβέρνησης στις ΗΠΑ αποτελεί ευκαιρία για την Ευρώπη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα