Μακρόν: Μάλλον μολύνθηκε με κορονοϊό στη σύνοδο κορυφής

Μακρόν: Μάλλον μολύνθηκε με κορονοϊό στη σύνοδο κορυφής
Ο Εμανουέλ Μακρόν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2020 AP

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, ο Μακρόν είναι "πολύ πιθανόν" να προσβλήθηκε από κορονοϊό στη σύνοδο της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Είναι «πολύ πιθανόν» ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να προσβλήθηκε από κορονοϊό κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (17/12) η γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν έχει τεθεί σε καραντίνα στο Μέγαρο των Ηλυσίων αλλά συνεχίζει να εργάζεται εξ αποστάσεως. Λίγο νωρίτερα μίλησε μέσω βιντεοδιάσκεψης σε ένα συνέδριο σχετικά με τη γαλλική πολιτική παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Ήταν καθισμένος πίσω από ένα γραφείο και φορούσε ζιβάγκο, σακάκι καθώς και μάσκα προσώπου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Le Point, ο Γάλλος πρόεδρος λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, διοργάνωσε δείπνο στο προεδρικό μέγαρο.

Όπως αποκάλυψε το περιοδικό, το βράδυ της Τετάρτης (16/12) υποδέχτηκε στο Ελιζέ 10 στελέχη της κυβέρνησης και συνεργάτες του, συζητώντας μεταξύ θαλασσινών και κρασιού, για τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο αλλά και για το δημοψήφισμα που εξήγγειλε. Οι αποστάσεις στο δείπνο τηρήθηκαν, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, αλλά στη συνέχεια ξεχάστηκαν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα