Μακρόν: Μηνύει ιδιοκτήτη διαφημιστικών πινακίδων που τον απεικόνισε ως Χίτλερ

Μακρόν: Μηνύει ιδιοκτήτη διαφημιστικών πινακίδων που τον απεικόνισε ως Χίτλερ
shutterstock

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Μακρόν, αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά κατά ιδιοκτήτη διαφημιστικών πινακίδων, ο οποίος δημιούργησε μια αφίσα στην οποία τον παρουσίαζε ως ναζιστικό ηγέτη.

Οι δικηγόροι του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, κάνουν μήνυση σε ιδιοκτήτη διαφημιστικής πινακίδας, έπειτα από δημοσίευση αφισών μεγάλου μεγέθους, στο Var, στη νότια Γαλλία. Η αφίσα που τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης Τουλόν, απεικονίζει τον Μακρόν με στολή Ναζιστή ηγέτη, περιβραχιόνιο με σβάστικα και με μουστάκι του Χίτλερ. Η αφίσα περιλαμβάνει συνοδευτικό σύνθημα που έγραφε “Υπακοή. Εμβολιαστείτε”.

Ο δημιουργός της αφίσας, Μικέλ Φλόρι, δήλωσε σε τοπική ιστοσελίδα, τη “Var-Matin”, ότι κλήθηκε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ενημερώθηκε για την καταγγελία. “Ήμουν έκπληκτος και σοκαρισμένος”, είπε ο Φλόρι. Ο ίδιος κατέχει περίπου 400 διαφημιστικές πινακίδες στην ίδια περιοχή και έχει προκαλέσει και στο παρελθόν οργή με τις αφίσες του.

Το 2019, στο αποκορύφωμα του κινήματος “Gilets Jaunes” του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, εξαιτίας μιας αφίσας του. Συχνά έχει στοχεύσει και υπουργούς, όπως την πρώην υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Christophe Castaner και του σημερινού υπουργού Εσωτερικών, Gérald Darmanin.

Το 1999, σύμφωνα με τον Guardian, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης επειδή σύμφωνα με τη κατηγορία “διέταξε την καταστροφή κτιρίου με τη χρήση εκρηκτικών υλών” και φέρεται να στόχευε τον πρώην εργοδότη του, μια κατηγορία που πάντα αρνιόταν.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Φλόρι ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 100 προκλητικές αφίσες, επιμένοντας ότι ασκεί το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα