Μάνατζερ σούπερ μάρκετ άφηναν τη μαφία να κατευθύνει τις προμήθειες

Μάνατζερ σούπερ μάρκετ άφηναν τη μαφία να κατευθύνει τις προμήθειες

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν 15 μάνατζερ σούπερ μάρκετ με την κατηγορία της διαφθοράς. Είχαν σχέσει με μαφιόζικη οικογένεια

Συνολικά 15 συλλήψεις μάνατζερ γνωστής επωνυμίας σούπερ μάρκετ διατάχθηκαν τη Δευτέρα από την ιταλική Δικαιοσύνη με κατηγορίες για διαφθορά και παρείσδυση της μαφίας στις προμήθειες.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ετέθησαν υπό προσωρινή έκτακτη δικαστική διαχείριση τέσσερις γενικές διευθύνσεις της εταιρίας Lidl -στη Σικελία, στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο και στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου- από τις οποίες εξαρτώνται περίπου διακόσια σούπερ μάρκετ.

Η ίδια η εταιρία δεν εμπλέκεται στην έρευνα, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πολλοί μάνατζερ στην Ιταλία φέρεται να είχαν άμεση σχέση με μαφιόζικες οργανώσεις και κατάφερναν να κατευθύνουν με παράνομο τρόπο μεγάλο μέρος των προμηθειών της εταιρίας. Η μαφιόζικη οικογένεια που ήλεγχε το όλο αυτό δούναι και λαβείν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι εκείνη των Λαουντάνι, με καταγωγή από την Κατάνη της Σικελίας.

Η όλη αυτή σχέση, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, από την μια ζημίωσε σημαντικά την εταιρία και από την άλλη προφανώς δεν σεβάστηκε τους στοιχειώδεις κανόνες του ελεύθερου και νόμιμου ανταγωνισμού. Σε σχέση με την δράση των μελών της μαφίας, η εισαγγελέας του Μιλάνου Ίλντα Μποκασίνι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήξεραν ποια ήταν τα άτομα που έπρεπε να διαφθείρουν. Ψάρευαν σε μια ασφαλή λίμνη, την οποία γνώριζαν πολύ καλά».

Μέρος των σημερινών συλλήψεων αφορά ύποπτες σχέσεις των υπεύθυνων εταιρίας, που παρέχει την ιδιωτική φύλαξη στο δικαστήριο του Μιλάνου, με μέλη της οικογένειας Λαουντάνι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: Italian police via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία: Στο αρχείο η υπόθεση 'ξεπλύματος' μαύρου χρήματος από τον γιο Ερντογάν

Ο τελευταίος Νονός

Oι γκάνγκστερ που άφησαν εποχή

SHARE:

24Media Network