Μάνφρεντ Βέμπερ: Να διακοπούν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία

Μάνφρεντ Βέμπερ: Να διακοπούν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ κρίνει πως μετά το πραξικόπημα η εσωτερική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει στην ΕΕ να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα

Σκληρή γραμμή απέναντι της Τουρκίας ζητά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), διότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ανησυχεί για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία. Γι' αυτό ο Γερμανός πολιτικός Μάνφρεντ Βέμπερ τάσσεται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα αυτή σε συνέντευξη του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).

Όπως αναφέρει μάλιστα, συνέπειες για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό δεν φοβάται, διότι και η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει συμφέρον να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται, όπως είπε στο DLF.

ADVERTISING

Επίσης ο Μάνφρεντ Βέμπερ υπογράμμισε την απαίτηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας να εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη λήξη της θητείας του σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σούλτς και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα τηρηθούν οι σχετικές συμφωνίες.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός τάχθηκε επίσης υπέρ της λήψης συγκεκριμένων μέτρων για την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας. Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ίδιες ευθύνες, όπως τόνισε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Γερμανία

24Media Network