Manifiesta: Σε φεστιβάλ η Ζωή μαζί με τον Manu Chao

default image

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας είναι επίσημη προσκεκλημένη του Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στο Βέλγιο, στο οποίο θα εμφανιστεί και ο τραγουδοποιός Μάνου Τσάο. Οι διοργανωτές δεν έχουν όμως πληροφορηθεί πως δεν ανήκει πλέον στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσημη προσκεκλημένη ενός μεγάλου φεστιβάλ που θα γίνει στις Βρυξέλλες τον προσεχή Σεπτέμβρη είναι η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το Manifiesta διοργανώνεται με πρωτοβουλία των “Γιατρών για το λαό” (Medecins Pour Le Peuple), αλλά και του ιστότοπου solidaire.org που πρόσκειται στο μαρξιστικό-λενινιστικό “Εργατικό Κόμμα” του Βελγίου. Το μουσικό μάλιστα κομμάτι του φεστιβάλ αναμένεται να ανοίξει ο Μάνου Τσάο, ακολουθούμενος από άλλους 12 καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως οι Kery James, Asian Dub Foundation, K’S Choice, Groovalicious και πολύ άλλοι.

Η γιορτή της Αλληλεγγύης συγκέντρωσε σύμφωνα με τους διοργανωτές της, τον περασμένο Σεπτέμβρη, 13.000 ανθρώπους από όλες τις χώρες. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μουσική, συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης, πολιτιστικές εκδηλώσεις και άθληση.

Το λάθος στο βιογραφικό της Κωνσταντοπούλου

Στο πρόγραμμα των συζητήσεων, πρώτο φιγουράρει το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με μια μικρή… παράλειψη από πλευράς διοργανωτών. Στο κείμενο για την πρώην βουλευτή, αναφέρεται ως δικηγόρος ελληνικής καταγωγής και ηγετική προσωπικότητα του κόμματος της αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ. “Αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με ισχυρή επιρροή που έχει αντιταχθεί συχνά στα μέτρα λιτότητας που προωθεί ο σύντροφός της στο κόμμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας” καταλήγει το κείμενο.


Πάντως η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε retweet την αφίσα του φεστιβάλ, λίγα λεπτά μετά την ανάρτησή του από τους διοργανωτές του Manifiesta.

Στο πρόγραμμα των συζητήσεων θα μιλήσει και ο Emir Sader, κοινωνιολόγος και υποστηρικτής της μαρξιστικής σκέψης από τη Βραζιλία, που έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων και σήμερα είναι μέλος του συντακτικού γραφείου του New Left Review. Επιπλέον, αναμένεται να μιλήσει ο Ignacio Ramonet, δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της Le Monde Diplomatique και ιδρυτής του οργανισμού ATTAC.

Το Manifiesta θα πραγματοποιηθεί το τριήμερα 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη στην Berdene sur mer, στο κέντρο ‘staf versluys’, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν από τώρα τα εισιτήριά τους στην ιστοσελίδα του φερστιβάλ.

ΠΗΓΗ MANIFIESTA

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα