Mαρκ Ζάκερμπεργκ: Δημόσια συγγνώμη προς τους γονείς θυμάτων βίας στο διαδίκτυο

Διαβάζεται σε 2'
Μαρκ Ζούκενμπεργκ
AP

Κατά την ακρόασή του από την αμερικανική Γερουσία ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ υποχρεώθηκε σε δημόσια συγγνώμη σε γονείς και συγγενείς θυμάτων βίας στο διαδίκτυο.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τις οικογένειες των οποίων τα παιδιά έχουν υποστεί βλάβη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο.

«Λυπάμαι για όλα όσα περάσατε», είπε ο Ζάκερμπεργκ στους γονείς που βρίσκονταν στο ακροατήριο και οι οποίοι κρατούσαν φωτογραφίες των παιδιών τους που είχαν υποστεί βλάβη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Κανείς δεν πρέπει να περάσει αυτά που υπέστησαν οι οικογένειές σας και γι’ αυτό επενδύουμε τόσο πολύ και θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσπάθειες σε όλο τον κλάδο για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα χρειαστεί να περάσει αυτά που υπέστησαν οι οικογένειές σας», τους είπε ο Ζάκερμπεργκ όπως αναφέρει η ΕΡΤ. 

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Μιζούρι Τζος Χάουλι κάλεσε τότε τον Ζάκερμπεργκ να αποζημιώσει τις οικογένειες των οποίων τα παιδιά έχουν επηρεαστεί από τις πλατφόρμες του.

Ο Ζάκερμπεργκ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους γονείς θυμάτων στην ακρόαση για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη της Meta, στην ακρόαση κατέθεσαν και οι επικεφαλής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok, Discord, X και Snap. Οι πέντε επικεφαλής ρωτήθηκαν πώς οι τεχνολογικές πλατφόρμες τους καταπολεμούν το επιβλαβές περιεχόμενο και τι κάνουν για την καλύτερη προστασία των παιδιών.

Πίσω από τους πέντε επικεφαλής κάθονταν οι γονείς των οποίων τα παιδιά είχαν αυτοτραυματιστεί ή αυτοκτονήσει ως αποτέλεσμα του περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και η ακρόαση επικεντρώθηκε κυρίως στην προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση στο Διαδίκτυο, οι ερωτήσεις ποικίλλαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok – η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance – ρωτήθηκε αν η εταιρεία του μοιράζεται τα δεδομένα των αμερικανών χρηστών της με την κινεζική κυβέρνηση, κάτι που αρνήθηκε.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι τα παιδιά του δεν χρησιμοποιούν το TikTok καθώς στη Σιγκαπούρη απαγορεύεται η πρόσβαση σε παιδιά κάτω των 13 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα