Μαρόκο: Καταδίκασαν 28χρονη για παράνομη άμβλωση και σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου

Μαρόκο: Καταδίκασαν 28χρονη για παράνομη άμβλωση και σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου
Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι της δημοσιογράφου στην είσοδο του δικαστηρίου. AP

Δύο χρόνια φυλάκιση επέβαλε το δικαστήριο στον γυναικολόγο της κι άλλον ένα χρόνο στην ίδια και τον αρραβωνιαστικό της.  

Σε φυλάκιση ενός έτους χωρίς αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Ραμπάτ η δημοσιογράφος Χαζάρ Ραϊσουνί, 28 ετών, αφού κρίθηκε ένοχη για “παράνομη άμβλωση” και “σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου”.

Ο γυναικολόγος της Ραϊσουνί, που συνελήφθη και δικαζόταν μαζί της, καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση δύο ετών, ενώ ο αρραβωνιαστικός της σε φυλάκιση ενός έτους. Το δικαστήριο επέβαλε ακόμη ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή σε έναν αναισθησιολόγο και οκτώ μηνών με αναστολή σε μια γραμματέα.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη στα τέλη Αυγούστου στην είσοδο ενός ιατρείου στο Ραμπάτ και, όπως υποστήριζε, υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση παρά τη θέλησή της. Οι δικηγόροι της έκαναν λόγο για “βασανιστήριο” και για “κατασκευασμένες αποδείξεις” και ζήτησαν την αθώωσή της.

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η Ραϊσουνί κατήγγειλε μια “πολιτική” δίκη και αρνήθηκε ότι έκανε άμβλωση. Υποστηρίζει ότι ζήτησε τη συμβουλή γιατρού επειδή είχε εσωτερική αιμορραγία, κάτι που επιβεβαίωσε ο γυναικολόγος της.

Η δημοσιογράφος, που εργάζεται για την αραβόφωνη εφημερίδα Αχμπάρ Αλ Γιαούμ, κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με βάση τον ποινικό κώδικα του Μαρόκου που απαγορεύει τις σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου και την άμβλωση εφόσον η ζωή της μητέρας δεν διατρέχει κίνδυνο.

Δεκάδες συνάδελφοί της και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων ήταν παρόντες σήμερα στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα