Μάτσου Πίτσου: Άνοιξε μετά από 7 μήνες μόνο για έναν τουρίστα

Μάτσου Πίτσου: Άνοιξε μετά από 7 μήνες μόνο για έναν τουρίστα

Οι αρχές του Περού άνοιξαν τον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου για έναν και μοναδικό επισκέπτη που αναγκάστηκε να περιμένει σχεδόν επτά μήνες για να μπει στην αρχαία πόλη των Ίνκας.

Το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Νότιας Αμερικής, το Μάτσου Πίτσου, στο Περού, άνοιξε μετά από μήνες που ήταν κλειστό λόγω κορονοϊού, αλλα μόνο για χάρη ενός τουρίστα, που έχει ''ξεμείνει'' στη χώρα των Ινκας γιατί δεν επιτρέπονται οι πτήσεις προς την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τη theguardian η επίσκεψη του Τζέσι Τακαγιάμα στην αρχαία πόλη επιτράπηκε μετά το ειδικό αίτημα που είχε υποβάλει ενώ παρέμενε αποκλεισμένος περί τα μέσα του Μαρτίου στην πόλη Αγουας Καλιέντες, στα βουνά κοντά στο μνημείο, εξήγησε ο περουβιανός υπουργός Πολιτισμού Αλεχάντρο Νέιρα.

«Ηρθε στο Περού με το όνειρο πως θα κατάφερνε να μπει» στο αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ινκα, τόνισε ο Νέιρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε ψηφιακά.

«Ο ιάπωνας πολίτης μπήκε στον χώρο μαζί με τον διευθυντή του αρχαιολογικού χώρου, ώστε να μπορέσει να τον δει προτού επιστρέψει στην πατρίδα του», πρόσθεσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network