“Μαύρη Πέμπτη” για την Evergrande: “Βουτιά” για την μετοχή του κινεζικού κολοσσού

“Μαύρη Πέμπτη” για την Evergrande: “Βουτιά” για την μετοχή του κινεζικού κολοσσού
"Βουτιά" για την μετοχή του κινεζικού κολοσσού, Evergrande AP Photo/Lee Jin-man

Η μετοχή της Evergrande κατακρημνίστηκε μετά την ματαίωση του deal για πώληση περιουσιακών της στοιχείων που θα της επέφεραν 2,6 δισ. ευρώ.

“Βουτιά” έκανε σήμερα η μετοχή του κινεζικού κολοσσού, Evergrande, μετά τη ματαίωση συμφωνίας για πώληση ποσοστού 50,1% της Evergrande Property Services Group στην Hopson Development, δημιουργώντας περισσότερους φόβους σχετικά με μια επικείμενη χρεοκοπία.

Πρόκειται για μια συμφωνία που θα μπορούσε να είχε αποφέρει 2,6 δισ. ευρώ στην Evergrande, αν είχε πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον Guardian. Η απόπειρα συμφωνίας είναι η δεύτερη κατά σειρά, σε μια περίοδο όπου η Evergrande προσπαθεί απελπισμένα να συγκεντρώσει πόρους, καθώς λήγουν η μία μετά την άλλη οι προθεσμίες πληρωμής ομολόγων.

Η China Evergrande Group, η τεράστια αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε από το πρώην στέλεχος της βιομηχανίας χάλυβα Xu Jiayin, έκλεισε με πτώση 12,54% στο Χονγκ Κονγκ την Πέμπτη.

Η Evergrande ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είχε εγκαταλείψει τυπικά τα σχέδιά της να πουλήσει ένα κομμάτι 50,1% της Evergrande Property Services, μια από τις πιο κερδοφόρες μονάδες της, και είπε ότι «δεν υπάρχει καμία εγγύηση» ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις προκειμένου να παραμείνει στη ζωή.

Η εταιρεία, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ακινήτων της Κίνας με χιλιάδες έργα, έχει χρέη 305 δισ. Δολαρίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα