Μεγάλη Βρετανία: Ακόμη μία επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον

Μεγάλη Βρετανία: Ακόμη μία επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον 2022 Alastair Grant/AP Photo

Δεν έχουν τέλος οι απώλειες για το κόμμα των Συντηρητικών, στον απόηχο του σάλου που έχει προκληθεί από το "Partygate", καθώς ακόμη ένας βουλευτής κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Άλλος ένας Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών, ο Άαρον Μπελ αυτή τη φορά, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι οι χειρισμοί του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τα πάρτι που οργανώνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του λοκντάουν καθιστούν αδύνατη την παροχή υποστήριξης στο πρόσωπό του.

Η διαδικασία καθαίρεσης του Τζόνσον από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μπορεί να ξεκινήσει εφόσον 54 από τους 360 βουλευτές υποβάλουν τέτοιες επιστολές στο προεδρείο της λεγόμενης Επιτροπής 1922.

Ο Μπελ σημείωσε ότι είναι βαθύτατα απογοητευμένος από την κατάσταση, μολονότι είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Τζόνσον για την ηγεσία. “Ωστόσο, η διάρρηξη της εμπιστοσύνης” λόγω των “γεγονότων” στην Ντάουνινγκ Στριτ και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την υπόθεση ο πρωθυπουργός “καθιστούν τη θέση του μη υποστηρίξιμη”, πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Twitter.

Μεγάλη Βρετανία: Πέμπτη παραίτηση για το  “partygate”

Μια ακόμη σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε σήμερα το πρωί, στον απόηχο του σάλου που έχει προκληθεί από το “Partygate”, το σκάνδαλο με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την περίοδο του lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την παραίτηση της Έλενα Ναροζάνσκι, ειδικής συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα ισότητας των δύο φύλων, πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και άλλων θεμάτων, ανακοίνωσε ο Πολ Γκούντμαν του μπλογκ Conservative Home.

Η παραίτησή της ακολουθεί τις χθεσινές παραιτήσεις τεσσάρων στενών συνεργατών του Τζόνσον: του προσωπάρχη του Νταν Ρόζενφιλντ, της Μουνίρα Μίρζα, επικεφαλής χάραξης πολιτικής του, του επικεφαλής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ Τζακ Ντόιλ και του Μάρτιν Ρέινολντς, ιδιαιτέρου γραμματέα του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα