Μεγάλη Βρετανία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Μεγάλη Βρετανία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού
Κορονοϊός στη Βρετανία AP

Νέα, "ανησυχητική", μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Σε καραντίνα όσοι ταξίδεψαν στη Ν. Αφρική. Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες.

Οι βρετανικές αρχές εντόπισαν μια νέα «ανησυχητική» μετάλλαξη του SARS-CoV-2 στη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ την Τετάρτη και για τον λόγο αυτό θέτουν περιορισμούς, με άμεση ισχύ, στις μετακινήσεις από και προς τη Νότια Αφρική.

«Εντοπίσαμε δύο κρούσματα μιας άλλης, νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Χάνκοκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Και οι δύο ασθενείς είναι επαφές ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στη χώρα από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτή η νέα μετάλλαξη είναι πολύ ανησυχητική επειδή είναι ακόμη πιο μεταδοτική και φαίνεται ότι (ο ιός) έχει μεταλλαχθεί περισσότερο σε σύγκριση με την (πρώτη) μετάλλαξη που εντοπίστηκε στο ΗΒ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενώ όποιος ταξίδεψε πρόσφατα στη Νότια Αφρική ή όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με ταξιδιώτες από τη χώρα αυτή θα πρέπει να μπουν «αμέσως σε καραντίνα».

Σε σχετική ερώτηση, ο Βρετανός υπουργός απάντησε ότι είναι “πεπεισμένος ότι η ομαλότητα παγκοσμίως θα επιστρέψει από το 2022”. Κοντολογίς, χρειάζεται υπομονή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα