Μελίντα Γκέιτς: Η απίστευτη ζωή της και η αμύθητη περιουσία της συζύγου του ‘Mr Microsoft’

Μελίντα Γκέιτς: Η απίστευτη ζωή της και η αμύθητη περιουσία της συζύγου του ‘Mr Microsoft’
Melinda Gates listens to philanthropist and co-founder of Microsoft, Bill Gates, after being awarded the Legion of Honour at the Elysee Palace in Paris, Friday, April 21, 2017. French President Francois Hollande presented Bill and Melinda Gates with the joint award for their philanthropic activities, notably the Microsoft founder's efforts to improve public health and encourage development in poor countries. (AP Photo/Kamil Zihnioglu, Pool) ap

Ποια είναι πραγματικά η γυναίκα που βρίσκεται δίπλα στον Μπιλ Γκέιτς;

Η Μελίντα Γκέιτς είναι η τρίτη πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, και μια κορυφαία Αμερικανίδα που πρωταγωνιστεί στη λίστα του Forbes για το 2017 με τις πιο ισχυρές γυναίκες παγκοσμίως.

Η ίδια μοιράζεται με τον σύζυγό της μία περιουσία περίπου 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει γίνει ένας από τους πιο παραγωγικούς φιλάνθρωπους στον κόσμο ως συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates.

Μάθετε παρακάτω περισσότερα για τη ζωή της και πώς έγινε μια από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου:

Η νεαρή Μελίντα

To πραγματικό της όνομα είναι Melinda Ann French και γεννήθηκε στο Ντάλας το 1964. Η ίδια μεγάλωσε με τους γονείς της και τα τρία της αδέλφια. Απέκτησε ένα διπλό πτυχίο στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της οικονομίας από το πανεπιστήμιο του Duke και ένα MBA από το Duke Fuqua School of Business σε μόλις πέντε χρόνια.

Η κοινωνική της ζωή

H αφοσίωση της Γκέιτς στο κολεγιακό της έργο δεν την αποθάρρυνε από μια έντονη κοινωνική ζωή. Η ίδια ήταν μέλος του Beta Rho του Duke και της Kappa Alpha Theta Sorority αδελφότητας.

Η πρόσληψη στη Microsoft

Λίγο μετά την αποφοίτησή της, η Μελίντα προσλήφθηκε από τη Microsoft. Μάλιστα, η πρόσληψή της συνέπεσε στο διάστημα που εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο και η μετοχή της άρχισε να σημειώνει άνοδο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην εταιρεία, εργάστηκε ως διαχειριστής έργου της Microsoft Bob, της Microsoft Encarta και της Expedia.

(Φωτογραφία: AP / Kamil Zihnioglu, Pool)

Διαβάστε περισσότερα στο Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα