Μελόνι: Στη Δικαιοσύνη για deepfake βίντεο πορνό

Διαβάζεται σε 1'
Μελόνι: Στη Δικαιοσύνη για deepfake βίντεο πορνό
Τζόρτζια Μελόνι AP Photo/Evan Vucci

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, για deepfake πορνογραφικό βίντεο. Τι ζητά.

Θύμα deepfake βίντεο έπεσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με την Ιταλίδα πολιτικό να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Όπως μετέδωσε το BBC, σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου αναρτήθηκε βίντεο, στο οποίο διακρίνεται η κ. Μελόνι να έρχεται σε επαφή με έναν άνδρα. Η Ιταλίδα πολιτικός προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (85.374 λίρες Αγγλίας)

Η Maria Giulia Marongiu, δικηγόρος της κ. Meloni, δήλωσε ότι το ποσό είναι “συμβολικό” και ότι το αίτημα αποζημίωσης έχει ως στόχο να “στείλει ένα μήνυμα στις γυναίκες που είναι θύματα αυτού του είδους της βίας να μη φοβούνται να υποβάλουν μήνυση”.

Ως ύποπτοι για το εν λόγω βίντεο είναι ένας 40χρονος και ο 73χρονος πατέρας του, οι οποίοι ερευνώνται από τις Αρχές. Η Αστυνομία κατάφερε να τους εντοπίσει από την κινητή συσκευή, που χρησιμοποίησαν για την ανάρτηση του βίντεο. Και οι δύο κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση. Όπως επισημαίνει το BBC, στην ιταλική νομοθεσία, ορισμένες υποθέσεις δυσφήμισης μπορεί να οδηγήσουν τους κατηγορούμενους στη φυλακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα