Μέρκελ: Δεν διαφωνώ με τον Ρέντσι για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής

Μέρκελ: Δεν διαφωνώ με τον Ρέντσι για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής

Το Βερολίνο, διαψεύδει ότι υπάρχει ρήξε με τη Ρώμη. «Ουσιαστικά η Γερμανία και η Ιταλία θέλουν το ίδιο πράγμα», είπε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ

Δεν υπάρχει καμιά διαφωνία ανάμεσα στη Γερμανία και στην Ιταλία όσον αφορά την ανάγκη για την τήρηση αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας ώστε να υπάρξει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

«Ουσιαστικά η Γερμανία και η Ιταλία θέλουν το ίδιο πράγμα», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Θέλουν θεσμούς στην ΕΕ οι οποίοι να εργάζονται για το λαό και πρωτίστως να επικεντρώνονται στα συμφέροντα του λαού (των κρατών της Ευρώπης) καθώς και στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Ζάιμπερτ πάντως αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις δηλώσεις του προέδρου της Μπούντεσμπανκ, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, του Γενς Βάιντμαν, ο οποίος χθες επετέθη στον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι για τις εκκλήσεις του να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία σε ότι αφορά την εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων της ευρωζώνης.

SHARE:

24Media Network