Μέρκελ: Κρίσιμη η κατάσταση στη Γερμανία – Νέα έκκληση για εμβολιασμό

Μέρκελ: Κρίσιμη η κατάσταση στη Γερμανία – Νέα έκκληση για εμβολιασμό
Άνγκελα Μέρκελ Yoan Valat/Pool Photo / AP IMAGES

Νέα έκκληση προς πολίτες της Γερμανίας, που είναι αντιμέτωπη με την έξαρση της πανδημίας, απηύθυνε η Άνγκελα Μέρκελ. Κάλεσε τους ανεμβολίαστους να κάνουν την πρώτη δόση και τους εμβολιασμένους να προχωρήσουν στην τρίτη.

“Η κατάσταση στη Γερμανία είναι δραματική”, δήλωσε την Τετάρτη (17/11) η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, απευθύνοντας έκκληση για άλλη μια φορά στους πολίτες να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση και καλώντας όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, να αλλάξουν γνώμη.

“Δεν είναι πολύ αργά για να επιλέξουμε να κάνουμε το πρώτο εμβόλιο“, είπε στο συνέδριο των γερμανικών δημάρχων πόλεων η απερχόμενη καγκελάριος. “Όλοι όσοι εμβολιάζονται προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Και αν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, αυτός είναι ο τρόπος για να βγούμε από την πανδημία.”

Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε, επίσης, ότι χρειάζεται να γίνει μια “εθνική προσπάθεια” για να ξεκινήσει η μαζική διανομή της τρίτης δόσης των εμβολίων, καθώς η προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια αρχίζει να μειώνεται έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την έξαρση της πανδημίας, με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού να ανεβαίνει, ενώ την ίδια στιγμή τα επίπεδα εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά συγκριτικά με άλλες χώρες.

Νωρίτερα την Τετάρτη (17/1!), το Ινστιτούτο Robert Koch ανέφερε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 52.826 καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας έσφιξε την επιρροή του στην Ευρώπη.

Συνεχείς εκκλήσεις για εμβολιασμό στη Γερμανία

Η σημερινή έκκληση της Άνγκελα Μέρκελ ήταν η δεύτερη μέσα σε μία βδομάδα, ενώ τις τελευταίες μέρες ειδικοί από τον τομέα της Υγεία, επίσης, απευθύνουν εκκλήσεις προς τους πολίτες της Γερμανίας να εμβολιαστούν.

“Συμπολίτες μου, ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων από κορονοϊό είναι τώρα υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εντός της πανδημίας. Ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ λόγω Covid, σημειώνει επίσης απότομη αύξηση. Και δυστυχώς, θρηνούμε και πάλι πολλούς θανάτους μέρα με τη μέρα”, είχε δηλώσει η Μέρκελ τη Δευτέρα (15/11).

“Σας ικετεύω, σπεύστε και εσείς να εμβολιαστείτε και προσπαθήστε να πείσετε συγγενείς και φίλους. Εάν σταθούμε ενωμένοι, αν θυμηθούμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και να νοιαζόμαστε για τους άλλους, μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας να αποφύγει πολλές δυσκολίες αυτό τον χειμώνα”, ανέφερε η απερχόμενη καγκελάριος.

Τη Δευτέρα (15/11), έκκληση είχε απευθύνει και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. “Αν εξακολουθείτε να διστάζετε να εμβολιαστείτε, θέλω σήμερα να σας ρωτήσω ευθέως: Τι πρέπει να συμβεί ακόμη για να σας πείσει; Σας παρακαλώ για μία ακόμη φορά, εμβολιαστείτε!”, είχε πει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα