Μέρκελ: Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι στενά με την Καρενμπάουερ

Μέρκελ: Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι στενά με την Καρενμπάουερ
Η Α.Μέρκελ και η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, Αρχείο AP

Αν και εξέφρασε την λύπη της για την επιλογή της προέδρου του CDU η καγκελάριος της έπλεξε το εγκώμιο για τα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα με κυριότερο την κατάρτιση του βασικού προγράμματος των Χριστιανοδημοκρατών.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε τη λύπη της για την ανακοίνωση της επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ότι δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά και εντατικά με την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την ανακήρυξη υποψήφιου καγκελαρίου και την περαιτέρω επεξεργασία ενός νέου βασικού προγράμματος του κόμματος.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ έφερε ήδη σε πέρας τα ουσιώδη θέματα κατά την διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής του κόμματος, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η καγκελάριος Μέρκελ. Σε αυτά περιλαμβάνοται ιδίως η συμφιλίωση μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), καθώς επίσης και το νέο βασικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο θα πρέπει να προετοιμάσει το CDU για το διάστημα μέχρι το 2030. Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ θα παραμείνει υπουργός Άμυνας, τόνισε η Μέρκελ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα