Η Meta εξόργισε τη Ρωσία: Ποιες αναρτήσεις επιτρέπει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Meta εξόργισε τη Ρωσία: Ποιες αναρτήσεις επιτρέπει για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Meta Platforms χαλαρώνει προσωρινά την πολιτική της για τη ρητορική βίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία AP Photo/Jae C. Hong

Σύμφωνα με τη Meta, αποδεκτές από Facebook και Instagram είναι "προσωρινά" οι εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων εισβολέων.

Η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, χαλαρώνει “προσωρινά” την πολιτική της για τη ρητορική βίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας πως θα επιτρέψει δηλώσεις όπως “θάνατος στους Ρώσους εισβολείς”, αλλά όχι απειλές κατά αμάχων.

Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε άμεσα την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, η οποία απαίτησε από την Ουάσινγκτον να σταματήσει τις “εξτρεμιστικές δραστηριότητες” του Ζούκερμπεργκ.

«Η επιθετική και εγκληματική πολιτική της Meta που οδηγεί σε υποκίνηση μίσους και εχθρότητας προς τους Ρώσους είναι εξωφρενική», έκανε σαφές σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία. «Οι ενέργειες της εταιρείας είναι μια ακόμη απόδειξη του πολέμου πληροφοριών χωρίς κανόνες που έχουν κηρυχθεί στη χώρα μας».

Η Meta, ωστόσο, υπερασπίστηκε την πολιτική της απόφαση. «Ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δώσαμε προσωρινά δικαιώματα σε μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά θα παραβίαζαν τους κανόνες μας, όπως η ρητορικής βίας, όπως ‘θάνατος στους Ρώσους εισβολείς’», αναφέρει σε δήλωση.

«Δεν θα επιτρέψουμε ακόμα προτροπές για βία κατά των Ρώσων αμάχων», προσθέτει.

Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η πολιτική αυτή ισχύει για την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία, επικαλούμενη τα email της εταιρείας προς τους συντονιστές περιεχομένου της.

Η εταιρεία δεν απάντησε σε αίτημα που ζητούσε επιβεβαίωση των γεωγραφικών ορίων της πολιτικής της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα