Meta: Πώς σχολίασε το Twitter την αλλαγή ονόματος της Facebook

Meta: Πώς σχολίασε το Twitter την αλλαγή ονόματος της Facebook
Μαρκ Ζάκερμπεργκ illustration Shutterstock

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να μετ...ονομάσει το Facebook και το Twitter έκανε πάρτι!

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε ότι ο κολοσσός των social media αλλάζει το όνομα της εταιρείας σε “Meta” για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Η παραπάνω κίνηση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία αντιμετωπίζει ένα ντόμινο κρίσεων, μετά και τη διαρροή εκατοντάδων εσωτερικών εγγράφων.

Η αλλαγή ονόματος, η οποία ανακοινώθηκε από τον Ζάκερμπεργκ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας της εταιρείας Facebook Connect, ευθυγραμμίζεται με την αυξανόμενη εστίασή του στο “metaverse”, το οποίο αναφέρεται στις προσπάθειες συνδυασμού τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας σε μια νέα διαδικτυακή σφαίρα.

Τι είναι το Metaverse

Για τους περισσότερους αποτελεί μια εξελιγμένη μορφή της εικονικής πραγματικότητας, του λεγόμενου “VR”. Στην πραγματικότητα το Metaverse, σκοπεύει να αποτελέσει ότι τα Smartphone για τις κινητές συσκευές του 1980.

Αντικαθιστώντας την ύπαρξη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, στο σύστημα του Metaverse θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί ένα ολοκληρωμένο headset, ώστε να εισέρχεται σε έναν εικονικό κόσμο συνδεδεμένο με κάθε είδους ψηφιακό περιβάλλον. Σε αντίθεση με το σύγχρονο VR, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από τους Gamers, ο νέος ψηφιακός κόσμος του διαδικτυακού κολοσσού της Facebook, θα μπορεί να χρησιμοποιείται πρακτικά σχεδόν στα πάντα. Από την εργασία, το gaming, τις συναυλίες, το σινεμά, ακόμα και τις κοινωνικές συναναστροφές.

Σύμφωνα με το BBC, το σύστημα θα διαθέτει ένα τρισδιάστατο Avatar, μια πιστή απεικόνιση του εκάστοτε χρήστη. Καθώς βέβαια η ανάπτυξη του βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη πολλές από τις δυνατότητες παραμένουν άγνωστες ενώ οι ήδη γνωστές ενδέχεται να μεταβληθούν.

Πώς σχολίασε το Twitter την αλλαγή ονόματος

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα