Facebook: Αλλάζει όνομα – Υποδεχτείτε το Meta

Facebook: Αλλάζει όνομα – Υποδεχτείτε το Meta
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ παρουσιάζει το "Meta" AP Photo/Eric Risberg

Σε ανακοινώσεις για το μέλλον του facebook προχώρησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Η "Meta" έρχεται να αντικαταστήσει το Facebook.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ανακοίνωσε ότι ο κολοσσός των social media αλλάζει το όνομα της εταιρείας σε “Meta” για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Η παραπάνω κίνηση έρχεται σε μια περίοδο όπου η εταιρεία αντιμετωπίζει ένα ντόμινο κρίσεων, μετά και τη διαρροή εκατοντάδων εσωτερικών εγγράφων.

Ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε την Πέμπτη ότι το Facebook θα αλλάξει την επωνυμία της εταιρίας του σε Meta, υποβιβάζοντας ουσιαστικά την υπηρεσία του Facebook σε μία από τις θυγατρικές της εταιρείας, μαζί με το Instagram και το WhatsApp, αντί για να είναι το κυρίαρχο brand.

Η αλλαγή ονόματος ίσως αποτελεί μια κίνηση rebranding, με σκοπό να αλλάξει η κακή φήμη που συνοδεύει το τελευταίο διάστημα το Facebook και να γυρίσει σελίδα.

Τα “πλήγματα” που έχει δεχτεί το facebook είναι πολλά, καθώς κατηγορείται για παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες του, αποτυχία ελέγχου του περιεχομένου και αποκαλύψεις για την αρνητική επίδραση των προϊόντων του στην ψυχική υγεία ορισμένων χρηστών, μεταξύ αυτών και παιδιών.

Η αλλαγή ονόματος, η οποία ανακοινώθηκε από τον Zuckerberg κατά τη διάρκεια του συνεδρίου εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας της εταιρείας Facebook Connect, ευθυγραμμίζεται με την αυξανόμενη εστίασή του στο “metaverse”, το οποίο αναφέρεται στις προσπάθειες συνδυασμού τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας σε μια νέα διαδικτυακή σφαίρα.

Η νέα εταιρεία Meta θα περιλαμβάνει το Facebook, που θα αποτελεί τη μεγαλύτερη θυγατρική του, καθώς και εφαρμογές όπως το Instagram, το WhatsApp και την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας Oculus.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα