Μεξικό: Εννέα άνθρωποι νεκροί ανάμεσά τους και δύο παιδιά

Μεξικό: Εννέα άνθρωποι νεκροί ανάμεσά τους και δύο παιδιά

Σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο πάρτι γενεθλίων ενός κοριτσιού

Δύο ανήλικοι είναι ανάμεσα στα θύματα της ανταλλαγής πυρών που ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας γιορτής γενεθλίων στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία, μειώνοντας ωστόσο τον οριστικό απολογισμό του επεισοδίου αυτού στους εννέα νεκρούς, από τους 11 για τους οποίους είχαν κάνει λόγο οι μεξικανικές αρχές νωρίτερα.

Η σφαγή διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της γιορτής για τα δέκατα πέμπτα γενέθλια ενός κοριτσιού — σηματοδοτούν την ενηλικίωση των κοριτσιών στο Μεξικό — στο χωριό Κουντανσίτο, το οποίο υπάγεται στον δήμο Κογιούκα ντε Καταλάν.

Εκτός των δύο ανηλίκων σκοτώθηκαν επίσης επτά άνδρες ηλικίας 18 ως 50 ετών. Από τον τόπο της σφαγής ανασύρθηκαν κάλυκες όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Το Σάββατο πράκτορες των μεξικανικών υπηρεσιών ασφαλείας «που προσπάθησαν, ενταγμένοι σε διάφορες περιπόλους, να ασφαλίσουν τον τόπο (του εγκλήματος) βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυρά», πάντως κανένας από αυτούς δεν τραυματίστηκε, δήλωσε χθες ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο Έκτορ Αστουδίγιο.

Η εισαγγελία ανέφερε εξάλλου πως στο πλαίσιο της έρευνας ανακαλύφθηκαν σε έναν δρόμο, κοντά στο χωριό, δύο εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Στον ίδιο δήμο, ένα ζευγάρι έγινε στόχος ενόπλων χθες Κυριακή, ενώ πήγαινε οδικώς στο τουριστικό λιμάνι Ζιουατανέχο. Η γυναίκα, ηλικίας 29 ετών, που τραυματίστηκε βαριά, υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, ανέφερε η μεξικανική δικαιοσύνη.

Στην πολιτεία Γκερέρο καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και απαγωγών σε όλο το Μεξικό. Σε αυτήν την πολιτεία, που βρέχεται από τον Ειρηνικό, είχαν εξαφανιστεί 43 φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2014 και σύμφωνα με τις αρχές δολοφονήθηκαν από μέλη ενός καρτέλ που διακινεί ναρκωτικά.

Στα βουνά της πολιτείας υπάρχουν πολλές καλλιέργειες οπιούχας παπαρούνας από τις οποίες τροφοδοτείται το διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

SHARE:

24Media Network