Μεξικό: Εξέδρα κατέρρευσε σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους – Βίντεο σοκ

Διαβάζεται σε 2'
Δυνάμεις διάσωσης στον τόπο του δυστυχήματος στο Μεξικό
Δυνάμεις διάσωσης στον τόπο του δυστυχήματος στο Μεξικό (AP Photo/Alberto Lopez)

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 56 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση εξέδρας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μεξικό. Σοκαριστικές εικόνες.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 56 τραυματίστηκαν, όταν κατέρρευσε σκηνή εν μέσω προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψήφιου για την προεδρία του Μεξικού, Χόρχε Άλβαρες Μάινες, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν βόρεια, την Τετάρτη (22/5).

Σύμφωνα με το Reuters, ανάμεσα στους 9 νεκρούς συμπεριλαμβάνεται και ένα παιδί. Δεκαπέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Όπως μεταδίδουν μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό σημειώθηκε στον δήμο Σαν Πέδρο Γκάρσα Γκαρσία στα βόρεια της χώρας. Στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες και έπνεαν ισχυροί άνεμοι την ώρα του δυστυχήματος.

Η σκηνή κατέρρευσε ενώ πάνω της βρισκόταν ο κ. Άλβαρες Μάινες και άλλοι πολιτικοί με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα., ανέφερε ο ίδιος ο υποψήφιος του Κινήματος Πολιτών (MC, κεντροαριστερά). “Βρίσκομαι σε επικοινωνία με τις πολιτειακές αρχές και παρακολουθώ τις εξελίξεις έπειτα από αυτό που έγινε. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα”, ανέφερε ο κεντροαριστερός υποψήφιος με το “Κίνημα Πολιτών MC”, κ. Άλβαρες Μάινες.

Πρόσθεσε πως ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μέλη της ομάδας του και συμπλήρωσε πως αναστέλλει την εκστρατεία του.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το συμβάν είναι σοκαριστικά.

Βίντεο-σοκ από τη στιγμή της κατάρρευσης:

 

Ο κ. Άλβαρες Μάινες κατά δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτος, ως προς τις προθέσεις ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών της 2ης Ιουνίου, πολύ πίσω από την υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος και αυτήν της συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Η 61χρονη Κλαούδια Σέινμπαουμ, πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας, υποψήφια του κεντροαριστερού κυβερνώντος κόμματος Κίνημα για την Εθνική Αναγέννηση (MORENA), προηγείται με μεγάλη διαφορά, ενώ βασική αντίπαλός της θεωρείται η 60χρονη δεξιά γερουσιάστρια, Σότσιλ Γκάλβες, υποψήφια ετερόκλιτης συμμαχίας τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο 38χρονος Άλβαρες Μάινες, που μπήκε στην κούρσα μόλις τον Ιανουάριο, ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα