Μιανμάρ: Γυμνάστρια δεν κατάλαβε ότι γινόταν πραξικόπημα και συνέχιζε τον χορό

Μιανμάρ: Γυμνάστρια δεν κατάλαβε ότι γινόταν πραξικόπημα και συνέχιζε τον χορό
Twitter @VonKoutli

Καθηγήτρια φυσικής αγωγής στη Μιανμάρ γυρίζει ένα βίντεο εκμάθησης αερόμπικ, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι στο φόντο, πίσω αλλά αρκετά κοντά της, γίνεται στρατιωτικό πραξικόπημα.

Όσο παράξενο και να ακούγεται, αυτή η δασκάλα χορού στην Μιανμάρ, δεν κατάλαβε ότι γινόταν πραξικόπημα και ότι το βίντεο που τραβούσε την χορογραφία της είχε για φόντο θωρακισμένα οχήματα.

Ο στρατός της Μιανμάρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιβεβαίωσε ότι πήρε στα χέρια του την εξουσία, ενώ κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, συνελήφθησαν για “νοθεία” εκλογών την Δευτέρα (1/2).

Το εν λόγω βίντεο φαινόταν πολύ παράλογο για να είναι πραγματικό, αλλά οι διαδικτυακοί “ερευνητές” μπόρεσαν να επαληθεύσουν γρήγορα την τοποθεσία του.

Το βίντεο εκμάθησης αερόμπικ φαίνεται να έχει γυριστεί τη Δευτέρα (1/2) το πρωί, καθώς το πραξικόπημα ήταν σε εξέλιξη, καταγράφοντας έτσι το σκηνικό με τρόπο σουρεαλιστικό, αφού η δασκάλα χορεύει σε έντονο ρυθμό για 3 λεπτά, ενώ περνάνε πίσω της σε κοντινή απόσταση θωρακισμένα οχήματα. Η Khing Hnin Wai, σύμφωνα με το προφίλ της στο Facebook, είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής που εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας της χώρας.

Το βίντεο ήταν τόσο απίστευτο που οι θεατές άρχισαν να αναρωτιούνται, σύμφωνα με το Buzzfeed, αν χορεύει μπροστά σε green screen,(σ.σ. οθόνη όπου επιλέγεις την εικόνα του φόντου). Η ίδια, δημοσίευσε προς απόδειξη του αντιθέτου και άλλα βίντεό της που γυρίστηκαν στην ίδια τοποθεσία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα