Μήνυμα Ελπιδοφόρου για κορονοϊό: “Χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση θα το ξεπεράσουμε”

Μήνυμα Ελπιδοφόρου για κορονοϊό: “Χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση θα το ξεπεράσουμε”
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη Νέα Υόρκη AP

"Η προστασία της υγείας των γύρω μας είναι ισχυρός μάρτυρας της πίστης μας, ότι τοποθετούμε το καλό των άλλων πάνω από το δικό μας". Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου για τον κορονοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος που σε προηγούμενες ανακοινώσεις του συνέστησε στους πιστούς να μην εκτίθενται σε χώρους δημόσιων συναθροίσεων συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών και να συμμετάσχουν στη Θεία Λατρεία από το σπίτι, είτε παρακολουθώντας τις Ακολουθίες από τη τηλεόραση είτε από τις διαδικτυακές πλατφόρμες, έστειλε νέο μήνυμα για τον κορονοϊό.

“Ως Χριστιανοί, πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για την ευημερία των άλλων”, τόνισε.

“Μπορούμε να είμαστε ενωμένοι στο πνεύμα, ακόμη και αν είμαστε χωρισμένοι στο σώμα.

Στην πραγματικότητα, η προστασία της υγείας των γύρω μας είναι ισχυρός μάρτυρας της πίστης μας, ότι τοποθετούμε το καλό των άλλων πάνω από το δικό μας. Με την πίστη μας στο Θεό, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις παρούσες δυσκολίες, χρησιμοποιώντας την ορθολογική επιστημονική γνώση που διαθέτουμε μέσω της δοσμένης από το Θεό νοημοσύνης μας”.

«Όπως ο ποιμένας σου, θα είμαι πάντα σε επαγρύπνηση για την ευημερία της Αρχιεπισκοπής μας, προσευχόμενος στο Παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου καθημερινά για όλους εσάς, για το Έθνος μας και για τον κόσμο. Πάνω απ ‘όλα, θα προσφέρω την Αγία και Θεία Λειτουργία για τη ζωή καθενός από σας. Μπορεί ο Κύριος να μας κρατήσει όλους στην υγεία και την ασφάλεια μέχρι να περάσουν αυτές οι προκλήσεις », είπε χαρακτηριστικά ο Ελπιδοφόρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα