Μήνυμα φρίκης στον Κάμερον: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν Βρετανό όμηρο

Μήνυμα φρίκης στον Κάμερον: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν Βρετανό όμηρο

Το Ισλαμικό Κράτος, αποκεφάλισε τον Βρετανό όμηρο Ντέιβιντ Χέινς. Το μήνυμα στον Ντ. Κάμερον και οι απειλές για νέα εκτέλεση

Μαχητές της ισλαμιστικής, εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), οι οποίοι πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία, κυκλοφόρησαν το Σάββατο ένα βίντεο που δείχνει του Βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς.

Το βίντεο με τίτλο «Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής» ξεκινά με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, να μιλά για τη συνεργασία της χώρας με την ιρακινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά για την πάταξη του ΙΚ.

"Αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους", δηλώνει ένας άνδρας με βρετανική προφορά, ντυμένος στα μαύρα και με καλυμμένο το πρόσωπό του. Ο άγνωστος στέκεται πάνω από τον Χέινς, ο οποίος είναι γονατισμένος και φορά μια πορτοκαλί φόρμα.

Ο ίδιος ο όμηρος, αναγκάζεται να πει ότι υπεύθυνος για τη δολοφονία του είναι ο Ντ. Κάμερον και η πολιτική που ακολουθεί απέναντι στους Ισλαμιστές.

Στη συνέχεια ο εκτελεστής, αποκεφαλίζει τον γονατισμένο άνδρα.

Στο τέλος, ο μασκοφόρος παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα λέγοντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη το 2013, ενώ εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, υποσχέθηκε ότι οι δολοφόνοι θα βρεθούν και θα δικαστούν για το έγκλημά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
SHARE:

24Media Network