Μήνυμα Κόντε σε όλους τους Ιταλούς: “Μαζί θα τα καταφέρουμε”

Μήνυμα Κόντε σε όλους τους Ιταλούς: “Μαζί θα τα καταφέρουμε”
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε AP

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έδωσε ευχές για το Πάσχα σε όλους τους συμπολίτες του στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε όσους αγωνίζονται κατά του κορονοϊού.

Μήνυμα για την Κυριακή του Πάσχα μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook έστειλε ο Τζουζέπε Κόντε, με τον Ιταλό πρωθυπουργό να δίνει ευχές σε όλους τους συμπατριώτες του και να υποστηρίζει πως οι θυσίες που κάνουν σήμερα θα τους ανταμείψουν στο άμεσο μέλλον, όταν η ανθρωπότητα θα απαλλαχτεί οριστικά από τον εφιάλτη της πανδημίας.

“Καλό Πάσχα σε όλους τους Ιταλούς. Σε όσους υποφέρουν σήμερα, σε όσους έχουν μια καρέκλα που παραμένει άδεια, σε όσους αγωνίζονται στις λωρίδες των νοσοκομείων για να απομακρύνουν δάκρυα και πόνο από την κοινότητά τους.

Μας λείπουν τα χαμόγελα των συγγενών, οι αγκαλιές των φίλων, οι όμορφες παραδόσεις των χωρών μας, οι χειραψίες στην εκκλησία, στην πλατεία, στο μπαρ.

Οι θυσίες που κάνει ο καθένας μας αυτή τη σημαντική Κυριακή είναι μια χειρονομία αυθεντικής προσκόλλησης σε αυτό πραγματικά έχει σημασία και στην πίστη ότι μπορούμε να συνέλθουμε σύντομα.

Σήμερα δεν θα είναι όπως τις άλλες φορές, αλλά ούτε αύριο θα είναι, όταν θα κρατάμε πιο σφιχτά τους ανθρώπους που μας νοιάζει. Μαζί θα τα καταφέρουμε”, ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμά του μέσω των social media.

Σημειώνεται πως η Ιταλία μετράει πλέον πάνω από 150.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ σχεδόν 20.000 άνθρωποι είναι τα θύματα της πανδημίας στη γειτονική χώρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα