Μήνυμα-ντροπή από Ολάντ: ‘Οι φτωχοί ξεδοντιάρηδες’

default image

Ως αυθεντικός απόγονος της Μαρίας Αντουανέτας, ο κατά τα άλλα σοσιαλιστής πολιτικός και πρόεδρος φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση για τους φτωχούς πολίτες της Γαλλίας. Το καρφί της πρώην που καίει τον Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε τη φράση “φτωχοί ξεδοντιάρηδες”, όμως ισχυρίστηκε πως τα λεγόμενά του διαστρεβλώθηκαν από την απατημένη πρώην σύντροφό του, η οποία για να αποδείξει τα λεγόμενά της δημοσιοποίησε το επίμαχο SMS στο οποίο ο πρόεδρος ανέφερε τον υποτιμητικό όρο.

Η φράση “φτωχοί ξεδοντιάρηδες” δεν είναι κάτι που αποκαλύπτεται τώρα ή που αποδίδεται σήμερα στον νυν πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Την είχε αποκαλύψει στο βιβλίο της, τη πρώην σύντροφος του και δημοσιογράφος Βαλερί Τριελβελέρ. Η απατημένη σύντροφος είχε κυκλοφορήσει το 2014 ένα βιβλίο για τον σοσιαλιστή πολιτικό, από το οποίο είχε ξεχωρίσει αυτή ακριβώς η φράση.

Ο πρόεδρος που λέει πως δεν αγαπά του πλούσιους. Στην πραγματικότητα δεν αγαπά τους φτωχούς

“Ο πρόεδρος που λέει πως δεν αγαπά του πλούσιους. Στην πραγματικότητα δεν αγαπά τους φτωχούς” σημείωνε η δημοσιογράφος και συμπλήρωνε: “Εκείνος, ο άνδρας της αριστεράς, χαρακτηρίζει σε ιδιωτικές συζητήσεις του φτωχούς ‘ξεδοντιάρηδες’, δηλώνοντας ιδιαίτερα περήφανος για το χιούμορ του”. Τότε, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε κάνει λόγο για συκοφαντίες και είχε αρνηθεί το γεγονός πως είχε χρησιμοποιήσει μια τέτοια έκφραση.

Τις είπα ‘βλέπω ανθρώπους που έρχονται προς το μέρος μου στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίοι είναι φτωχοί, δεν έχουν δόντια

Σήμερα, σε ένα βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα της Τριερβελέρ (και ως εκ τούτου να διαψεύσει τα δικά του), επιβεβαιώνοντας πως πράγματι χρησιμοποίησε την έκφραση “ξεδοντιάρηδες”. Παράλληλα βέβαια, ο Ολάντ κατηγορεί την πρώην σύντροφό του για “παραποίηση των λεγομένων του”. Στο βιβλίο με τίτλο “Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να τα λέει αυτά”, ο Ολάντ επανέρχεται στο θέμα και αναφέρει: “Τις είπα ‘βλέπω ανθρώπους που έρχονται προς το μέρος μου στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίοι είναι φτωχοί, δεν έχουν δόντια”.

Έτσι, η δημοσιογράφος φροντίζει να του απαντήσει δημόσια και να δώσει τη δική της εκδοχή. Η Τριερβελέρ δημοσιεύει την Τετάρτη στο twitter το σύνολο του SMS που είχε λάβει το 2005 από τον Γάλλο πολιτικό και στο οποίο, όπως ισχυρίζεται υπάρχει η επίμαχη φράση. “Είμαι με τη φίλη μου την Μπερναντέτ σε μια μεγάλη διαδήλωση. […] Στην ομιλία της, έκανε ένα εκπληκτικό σαρδάμ. Γέλασαν οι πάντες, ακόμη και οι ξεδοντιάρηδες” ήταν το περιεχόμενο του SMS.

Είμαι με τη φίλη μου την Μπερναντέτ σε μια μεγάλη διαδήλωση. […] Στην ομιλία της, έκανε ένα εκπληκτικό σαρδάμ. Γέλασαν οι πάντες, ακόμη και οι ξεδοντιάρηδες

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας πάντως, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ΠΗΓΗ LE FIGARO

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα